От х:

Днес в x:

Драматург: 80% от Домовете стават престъпници

Йосиф и Кристинапредставят една все по често срещана история

Приблизително 80% от децата отглеждани в социалните домове се насочват към престъпен начин на живот. В това ще се опита да ни убеди драматурга Димитър Никленов с премиерата на пиесата си „Търсачи на щастие“ в хасковския Младежки център, днес от 18 часа.

Авторът, който е написал над 30 книги за деца, се обръща към тематиката защото смята че обществото е длъжно да помогне на тези млади хора. Стряскащата си статистика той вади от посещенията си в старозагорският затвор. От там по различни поводи, са преминали мнозинството възпитаници на старозагорските домове.

Такъв е и героят на пиесата. Той преосмисля живота си след престой в затвора, като през цялото време съпрежоивява живота си до сега. Крепи го любовта му към негова „колежка“ от дома, с която накрая се среща. В ролята на младежа е талантът от хасковският театър „Арлекин“ Йосиф Хаджиев. Той е лауреат на много награди за актьорско майсторство. Ученик е от професионалната гимназия по туризъм. На сцената ще му партнира 17 годишната ученичка от хасковската ГПЧЕ Кристина Славова.

Постановката ще бъде играна и в други градове, че дори и в самия старозагорски затвор. Има вариант, актьорите да представят произведението си в Турция, където имат подобна проблематика. За целта сценарият ще бъде преведен на турски и ще се учи наизуст от децата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини