От х:

Днес в x:

Преброителите излъгани с парите, отказват се

Очакванията на доста хора помръкнаха

Очакванията на преброителите да приберат около 300-350 лв от 18 дневната кампания по преброяване на населението и домакинствата се разбиха на пух и прах след като се оказа, че 41 % от населението на страната се е преброило по електронен път. За Хасково цифрата е 39.6 %/около 38 хиляди души/. Това пряко касае доходите на преброителите, защото ги намалява почти двойно. Националният статистически институт плаща на преброено лице-ако то е преминало интернет преброяване, сумата е 80 стотинки ако не се е преброило-1 .40. Средно на един преброител се падат по 200-250 лица.

Някои преброители са се отказали и са били подменени, потвърди шефът на местната статистика Наско Нанев. Оказва се обаче, че и електронно преброените ще се срещнат с анкетьор. Не е достатъчно само да се покаже 10 цифровия код, който се получава след завършване на интернет анкетата. Има още 9 въпроса касаещи сградния фонд които трябва да бъдат зададени лично. Плюс уточняващи въпроси, за да се прецени правилно ли е попълнен електронният формуляр.

Ако по една или друга причина сте загубили 10 цифровия код, но настоявате че сте преброен в нет-а, то ще ви се предостави декларация, с чието подписване носите пълната отговорност за истинността на посочените от вас данни, както и че сте извършили анкетата по интернет.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини