От х:

Днес в x:

МБАЛ Хасково напъва за байпас. Облагат приходите от етажната собственост. Преглед на регионалния печат

МБАЛ Хасково напъва за байпас, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Писмо с искане за разкриване на звено за поставяне на байпаси е изпратено в министерството на здравеопазването. Според проучване на вестника досега е имало две подобни молби, но без резултат.

Темида казва до месец ще лежи ли Лавчев, акцент над главата на изданието. Темата е водеща на 3-та. До месец пловдивският апелативен съд трябва да потвърди или отхвърли присъдата на хасковските магистрати. А тя е 7 години решетки за бившия зам. генерален директор на НВМС, изнудвал мандрата в Конуш.

ОбС подпомага семейството на загинал в Гърция, акцент от 2-ра. Димитровградските общинари събрали 480 лева помощ за семейството на загиналия при пътен инцидент в Гърция Георги Тасев от Радиево. Фамилията нямала средства за транспортирането на тялото до родното село за погребение.

На всеки назначен пет съкратени, друго заглавие от страницата. Невеселата статистика е от отчета на регионалната служба по заетостта.

Бракониер обявен за държавно издирване, крадци тарашат работилница, газова бутилка запали къща, спипаха 13 стека безакцизни цигари, заглавия от 3 страница в броя.

Стамболово пак не почна, търси 15 бона, акцент от спортната страница. Зимната подготовка на отбора се отлага зарпади липса на пари.

Симо провокира София с магически квадрати, тема на 6 страница. Става дума за изложбата на хасковския художник Симеон Тодев в столичната галерия „Арт 36”.

Харманлийката Галя иска световна титла на 100 метра, очерк за лекоатлетката Галина Николова - на страница 7.

5-скатна сграда щръква върху „Престо”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Проектът вдига на бунт съседите. Те искат да се приеме най-сетне  градоустройствен план, защото безкрайните промени на дребно водят до хаос.

Облагат приходите от етажната собственост, водещо заглавие от 1-ва. Това означава, че ще се облагат, също както наемите, приходите от общите части на сградите, например антени на мобилни оператори.

Кмет крие договори от съветник, чело на 2 страница в броя. Съветникът Антон Вълков от Димитровград поискал договорите на общината с „БКС Димитровград консорциум”, но Стефан Димитровт отказал. Според градоначалника това било служебна тайна.

БСП: Задълженията на общината да се публикуват, друго заглавие от страницата. Става дума за червените от Хасково, които искат да знаят колко дължи общината и на кои точно фирми.

Глобили съветници за отсъствия с 1100 лева, заглавие от 3-та. Съветниците са 11 на брой и са от Свиленград.

Близо 7 хиляди жени на опашката за работа, темата на 4 страница.

Спортната 2010 година: Пиронкова и Гришо се намесиха между борците, обзорен материал на страница 5.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини