От х:

Днес в x:

Григор отпада на АО, предава го сервисът

Хасковския супер-талант и първа ракета на България по тенис Григор Димитров приключи своето участие на откритото първенство на Австралия по тенис, след загуба във втория кръг от Станислав Вавринка със 7:5 6:3 6:3. Турнирът бе първият от само 4-те валидни за най-големия тенис трофей-Големия Шлем. Хасковлията поднесе супер сензация в понеделник като отстрани руснакът Андрей Голубьов в първия кръг, но сега налетя на зетя на Роджър Федерер и бивш топ-тен играч, Вавринка.

Макар че си личеше как швейцарецът е по-класният от двамата, нашето момче показа страхотна борбеност и непримиримост на корта.

Вавринка го проби още в началото на първия сет и дръпна с 3:1, нашия обаче му го върна с три поредни гейма за 4:3. При 5:5 обаче Вавринка проби отново и в следващия гейм затвори сета.

Сценарият се повтори във втория сет-Вавринка проби, после Григор върна, но швейцарецът отново спечели подаването на хасковлията в края на сета и дръпна с 2:0. В третия сет видимо поумореният григор не можа да внесе обрат и след като допусна пробив в подаването си, така и не успя да го върне. Големия липсващ в играта на българина бе сервисът му-само 55 % вкара първи сервис и допуснати цели 6 двойни грешки. Воллетата също изневериха-само 12 спечелени разигравания от 24 излизания на мрежата. Въпреки това първата ни ракета се понрави с абсолютната си равностойност в размяната на удари от дъното на корта и със способността си да ниже „уинъри“/печеливши удари“ от всяка точка на полето. Григор със сигурност доказа че е най-добрия български тенисист, въпреки че е едва на 19 години.

Със спечелените точки от австралийското открито, нашият се укрепява в първата стотица на световната ранглиста. Целта му до края на годината е да влезе в топ-50.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини