От х:

Днес в x:

Супергерой ще спасява света в комикс на хасковлия

Стотици свои рисунки на Батман, Супермен и Спайдърмен пази Марин Въков. 30-годишният хасковлия рисува супергерои от американски комикси от 15 години, но е решил да захвърли упраженията и иминаторството и да разкаже в картинки своя история. Персонажите му няма да изневерят на американското клише-ще има един супер герой, които ще спасява изпаднали в беда нерсетници. Достойно място ще има женският образ. Нежното присъствие в бъдещия комикс ще бъде с дълги червени коси, зелени очи и бяла кожа.

Марин Въков доверява, че винаги е харесвал момичета с огнени коси, червенокоса била и последната му приятелка. Чаровната мацка в комикса ще бъде облечена с трико в цветовете на българския трикольор. Детайлите около българския супер герой обаче още се избистрят. Историята, която ще разказва комикса, остава тайна засега.

Марин Въков рисува от 6-годишен. Първите скици са вдъхновени от любимия му анимационен филм „Смърфовете“.

Негов комикс е публикуван във вестник „Ручейче“. Тогава е петокласник. Героите са принц и принцеса и историята завършва с хепиенд. В тънкостите на това изкуство се учи от Валентин Андонов.

Кандидатства закритата вече художествената паралелка в СОУ“Васил Левски“, но не го приемат. Завършва  техникума по механоелектротехника.

Той споделя с огорчение, че в България липсва комиксова култура. Допълва, че в Щатите с рисуване на комикси можеш да печелиш повече от прилично, защото американците са луди по тях. 

Всичко, което се появява на пазара тук, е препечатка от чужди издания. Въпреки слабия интерес Марин е решил да разкаже в картинки своята история. Убеден е, че ще намери фенове.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини