От х:

Днес в x:

Благо затрил тъща си 35 дни след дъщеря й. Затвориха харманлийското НДК. Преглед на регионалния печат

Благо затрил тъща си 35 дни след дъщеря й, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. 47-годишният мъж от Любимец вчера бе оставен зад решетките с решение на съда. Убиецът признава, че е затрил Дарина, но отрича за майка й, която изчезна месец след дъщеря си. Вестникът се позовава на пожелали анонимност източници от полицията, които смятат, че той е убил и тъщата.

Сал 1 гол „Златен гвоздей” в кризата, водещото заглавие от първа страница в „Новинар юг”. От 14 миналата година, сега само 5 строителни фирми участват в конкурса „Златен гвоздей”. Ще бъде връчена само една награда, допълва изданието.

Безработни и счетоводители на опашка за преброители, акцентира със снимка изданието на първа страница. 547 кандидати са подали докумнти, местата са 300.

На Никулден шаранът свърши до обяд, заглавие от 2 страница в броя. Цената му е останала твърда за празника въпреки търсенето – 5.50 лв.

Визията струва колкото хиляда думи, заглавие на интервю с Тихомир Петков на 6 страница. Хасковският фотограф е носител на тазгодишната награда за фотожурналистика на СБЖ.

Дали вървиш, или стоиш – все то! Ти си си на катъра. Под това заглавие изданието помества материал, посветен на  „сливенския американец” Атанас Славов, който почина на 4 декември.

Анна Джурова затвори харманлийското НДК, водещо заглавие от първа страница в „Хасковска Марица”. Шефката на РДНСК наредила запечаването на културния център, защото обектът бил приет от общинска комисия, а не от държавна. Сградата попада в категория, която трябва да бъде одобрена от националния строителен контрол. От общината се надяват това да стане преди празниците, защото там са насрочили много мероприятия за Коледа и Нова година.

С измама построен пазарът в Кърджали, уж по САПАРД, акцент над главата на вестника. Пазарът на производителите в Кържали бил финансиран с пари от бюджета по нареждане на скандалната Калина Илиева.

Одрусаха селско джипи с 5 бона, пише още вестникът. Глобената била д-р Таня Колева. От Касата направили проверка на работното й място в Долно Ботево, не я открили и искат да възстанови получените суми. Д-р Колева отрича и отказва коментар.

Благо убил жена си с двете си ръце, водещо на криминалната страница.

Габи и Сиса – от зала „Спартак” до Аликанте и Милано, заглавие от 5 страница. Интервю с Габриела и Стефани Стоеви.

Димо Костов иска да възроди „Ангел войвода”, заглавие от 8 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини