От х:

Днес в x:

Насърчават здравната култура в Езиковата

Вчера в Езиковата гимназия стартира пилотен проект за провеждане на Ден на здравната култура сред учащите. Партньори в реализирането му са Българският лекарски съюз, РИОКОЗ, община Кърджали и Регионалният образователен инспекторат.

Бе представено учебното помагало по биология за здравна и сексуална култура „Здравна азбука”, одобрено със Заповед №ЗД 09-362/2009г. на министъра на образованието и науката. Автор на изданието е д-р Тотко Найденов - главен редактор на вестник „Български лекар”. Той изнесе пред сборна група ученици открит урок на тема „Знание ли е здравето?”, след което се проведе викторина под надслов „Искам да съм здрав!” с участието на членове на клуб „Младите хора - здраве, секс, наркотици” към РИОКОЗ с ръководител психоложката Златка Лапанова. Засегнатите въпроси - тютюнопушене, ХИВ/СПИН, рисково поведение, хранене и други, предизвикаха голям интерес у аудиторията.

Помощник директорът на ГПЧЕ”Хр.Ботев” Радка Попгеоргиева закри срещата с думите: „По метода „връстници обучават връстници”  присъствалите днес на този урок ще предадат своите нови знания на съученици си и така здравната култура на възпитаниците ни ще се повиши, защото - убедени сме - профилактиката на болестите и промоцията на здраве днес са важен момент от здравното възпитание на всички млади хора”.

Д-р Найденов предостави безплатно помагалото „Азбука за здравето” на учителите по биология и библиотеката на училището.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини