От х:

Днес в x:

Десетокласник от Езиковата се хвърли от блок

       От тавана на този вход е скочил Митко

Десетокласник от димитровградската Езикова   гимназия "Иван Богоров" се е хвърлил от таванското помещение на блок на ул."Христо Г.Данов" тази сутрин. Инцидентът е станал около 9.05, разказаха съседи от отсрещния блок. Те допълниха, че главата на момчето била обезобразена, а тялото му престояло пред входа почти цяла сутрин, докато дойдат полиция и следователи. Засега няма 100%-това идентификация на тялото. Предполага се че става дума за Митко Антонов Димитров, ученик в "Иван Богоров". Връзката е направена чрез камерите на Гимназията, които засекли момчето да я напуска след първия учебен час сутринта. На две свои приятелки Митко обяснил, че отива за закуска. Оттогава никой не го е виждал. В неизвестност е и за семейството си.

По първоначални данни десетокласникът Митко не е живеел в този блок, но не е ясно още дали е бил на гости.

Момчето учи в гимназията в Димитровград от месец и половина, разказаха учители. Преди това е живяло с родителите си в Испания. Заминал за там след 4-ти клас. Оттази година се върнал за постоянно в България. Вчера документите му са били легализирани в регионалният образователен инспекторат. Понеже учел в езиково училище в Испания, без проблеми му се разрешило да продължи образованието си в  местната езикова гимназия. Митко бил в специалност английски и испански. Родителите пък се завърнали в Испания.

Съучениците на детето разказаха още, че бил мил и усмихнат. С нищо не показвал, че има проблеми. Твърдял, че в България му харесва повече, отколкото в Испания. Искал да става стоматолог, затова учел усърдно. Децата от неговия клас са в шок от случилото се.

Директорът на училището Красимир Кръстев каза, че ще изчака да свърши полицейското разследване, за да коментира случката. Сподели добрите впечатления от семейството и възпитаника си, но изрази съмнения че може би става дума за неговия ученик.

Към 15 часа самоличността на трупа бе потвърдена. Загиналото момче наистина е Митко Димитров, уточниха от регионалния образователен инспекторат и училището. Те се позоваха на полицията. 

Т. Вълчева

Георги Христов

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Съседката Радка разказа, че тялото на момчето е престояло часове пред входа
Мястото където е паднал Митко е точно пред входа
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини