От х:

Днес в x:

Астра нацели автобус на спирка

44 годишния Христо Трендафилов се заби със своя Опел Астра в задницата на автобус по линията Димитровград -Хасково, на кръстовището на булевард Раковски. Жена пътувала в леката кола е с леки контузни и прорезни рани. От автобуса няма пострадали. Инцидентът станал около 16 часа.

„Свалях пътници на спирката преди кръговото. Дадох мигач и тръгнах. В един момент опелът бе в огледалото ми, после изчезна и усетих силен удар“ разказа шофьорът на автобуса Георги Желязков. Според него, леката кола била доста засилена. Според други обаче автобуса не е съобразил дистанцията с леката кола, която е била с предимство на пътя. Автобуса пък тепърва се включвал в движението и засякъл траекторията на опела.

В допълнение към нещастното стечение на обстоятелствата е и факта че точно в момента преди удара Христо говорел с майка си, която се возела на предната седалка. Затова и не видял маневрата на автобуса. Майка му била в Стара Загора за операция на очите. След сблъсъка получила прорезни рани по лицето. Притеснения водач се опасяваше от усложнения на очите и въобще не му беше до изясняване на кой крив и кой прав. Самият Христо имаше кръв по лицето. Бил обаче „наред“. Тепърва предстои взимане на алкохолна проба. По случая е заведено досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини