От х:

Днес в x:

Пак искаме военни имоти, този път – 65 дка

Жилищен комплекс за крайно нуждаещи се и комплекс за обществено обслужване смята да изгради община Хасково на мястото на някогашния КЕЧ, става ясно от докладна записка до Общинския съвет. С нея отново се искат военните имоти с отпаднала необходимост. В докладната е описана досегашната сага с имотите и предоставените безвъзмедно от държавата близо 5 дка от поисканите от общината 17 дка.

В новата докладна се включват и нови военни имоти – общо около 65 дка. На терен от 7 159 квадратни метра общинската администрация възнамерява да изгради център за настаняване на младежи в неравностойно положение, навършили 18 години. На друг терен от близо 9 дка пък ще се прави нова автогара, жилищен комплекс и комплекс за обществено обслужване. В искането за безвъзмездно прехвърляне попада и огромна площ от над 35 дка.

Според мотивировката в докладната осъществяването на тези проекти ще промени облика на града. Ако предложението бъде прието от ОбС, кметът трябва да направи ново искане чрез областния управител до министъра на регионалното развитие. Крайното решение обаче е на Министерския съвет.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини