От х:

Днес в x:

Директор на БДЖ подава оставка след като влак дерайлира край Септември

Инцидентът е станал около 11.30 часа в района на гара "Септември", при влизане на влака на входните стрелки в гарата, съобщиха от БДЖ. Няма пострадали.

Във влака е имало общо 172 пътници.

Те са изведени и извозени с друг влак до София.

Това, че няма пострадали се дължи преди всичко на ниската скорост, с която вече се е движил влака.

Експертна група разследва причините за произшествието.

Паднал капак на редуктора на локомотива е причина за дерайлирането на три вагона от бързия влак София-Бургас, съобщи изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов, който пристигна на мястото на инцидента. От инцидента са нанесени сериозни щети на повече от 30 метра железен път, допълни Попов.

Той съобщи, че на локомотива е направен годишен технически преглед вчера. Предстои проверка на депото, в което е извършена профилактиката, за да се разбере защо се е стигнало до днешния инцидент.

Припомняме, на 4 октомври стана тежка катастрофа - два влака се сблъскаха челно в района на гара Драгоил, на 2 километра от Драгоман. Сблъскаха се международният влак, идващ от Сърбия, и служебен влак на БДЖ. Жертви нямаше, но пострадаха 22-ма души.

Освен това в момента БДЖ обжалва решение на Софийски административен съд, че част от влаковете и локомотивите са с изтекъл сертификат за безопасност.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини