От х:

Днес в x:

На „Раковски” 1 делят 10-те млн. за Хасково. „Стамболово” не ще да рита без пари. Преглед на печата

На „Раковски” 1 делят 10-те милиона за парковете на Хасково, пише в челен материал на първа страница в „Хасковска Марица”. Офисите на спечелилото обществената поръчка сдружение „Хасково 2010” и избраният също чрез търг строителен надзорник „Агроводинвест” обитавали една сграда на бул „Раковски” №1, пише вестникът. На същия адрес се помещавали още „Анико” и „Водно строителство”, фирми-участнички в сдружението. Тези фирми усвояват години наред и по съседски пари по общински проекти, допълва изданието. В края на материала се обещават още скандални разкрития по темата в следващия брой.

2222 чуха школски звънец за първи път, пише още на страницата. Голямата илюстрация към текста е добро попадение на фоторепортера.

Общините вземат непотърсени ничии земи, пише в акцент на 2 страница. Това става с промяна в закона.

Дариха книги за 1000 лв. на библиотеката в Свиленград, четем още на страницата. Дарението е от Димитър Попгеоргиев, основател на съвременната библиотека в града и неин ръководител в продължение на 35 години.

Двама нашенци в Топ-15 на най-издирваните, акцентира вестникът на 3 страница. В списъка са харманлийката Венета Димитрова и хасковлията Христо Делинов.

РДНСК спира тока и водата на блок без акт 16, заглавие от 4 страница. В материала се описва абсурдната ситуация в сградата на ул. „Мъглиж” в Хасково, чийто строеж е започнал в края на 80-те години. Някои от апартаментите имали акт 16, други – не, както всъщност и целият вход. Това е невъзможно, коментират от РДНСК.

Възможно е и още как. В България всичко е възможно.   

„Стамболово” отказа да рита заради заплати, заглавие над главата в „Новинар юг”. Вчерашният мач на домакините с отбора на Димитровград пропаднал, защото футболистите си искали заплатите.

Закъсали доучват в Механото по тъмно, друг акцент от първа страница. Вечерна паралелка от 29 попрехвърлили възрастта ученици сформирали в хасковската гимназия. Най-възрастният ученик бил 40-годишен.

Лисков се пазари с Борисов за боклука, водещо заглавие на втора страница. Харманлийският кмет ще преговаря с премиера за софийския боклук. Приемането на балите бе спряно, след като спряха парите.

Наркоагенти от САЩ дирят харманлийка, акцент от 3 страница. Става дума за издирваната Венета Димитрова, която още преди 2 години духна в Турция.

Кризата тушира народните борби в Симеоновград, пише на спортната страница. Заради кризата там за първи път от доста години няма да се проведат традиционните народни борби.

Гледам навън, ще помагам на Хасково. Думите са на Мъри Стоилов. Интервюто с него е на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини