От х:

Днес в x:

Изоставено БМВ изгаря мистериозно тази сутрин

Лек автомобил БМВ смолянска регистрация мистериозно се запали и изгоря в 3 часа тази сутрин на паркинг пред блок 42 на димитровградската улица Христо Ботев. По разказа на очевидци колата пламнала внезапно, а светлината била толкова силна, че събудила хората от апартаментите на ниските етажи. За четвърт час са били подадени над дузина сигнала до огнеборците, разказват от димитровградската пожарна. Светкавичната намеса на противопожарен автомобил е предотвратил достигането на пламъците до резервоара на колата. Изгорял е само двигателния отсек. Първоначалната причина дадена от огнеборците е късо съединение, макар да няма обяснение как колата се е късосъединила по това време на денонощието.

Мистерията става още по-голяма, защото според разкази на очевидци, БМВ-то не е било в движение от 3 месеца. Тогава било паркирано от „3-4 момчета, леко мургавички“ които били с автомобил със старозагорска регистрация, обясняват хората от блок 42. Според бай Стайко само час преди да заснемем колата, същите преминали покрай блока в жигула, пак със старозагорска регистрация, намалили, но без да спират продължили напред.

Бай Стайко/със синята риза/ първи подал сигнала до пожарната
Делчо Ангелов два часа лъска ситроена на гръцките си гости

„Прави се експертиза съвместно с полицията. Първоначално няма следи от запалване, но не се знае. Питайте полицията“ коментира началникът на димитровградската пожарна Иван Пачов. По думите му, реална е била опасността от верижно запалване на паркираните в съседство коли. Особено е бил застрашен ситроен с гръцка регистрация. Колата била на гости от Гърция на Делчо Ангелов. От сутринта човекът чистеше ситроена и се притесняваше, какво ще обяснява на гръцките си гости. И цъкаше съжалително с език: „Хубава кола с кожен салон-бая пари изгоряха“. Никой от блока не вярваше, че колата се е самозапалила. Преди два месеца хората подали сигнал до полицията за паркираното возило. Проверката на униформените завършила с констатация, че БМВ-то не е било обявено за крадено и нямало нищо незаконно в паркирането му.

Т.Вълчева

Г.Христов

Опасността от верижно запалване на паркираните коли е била голяма смятат пожарникарите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини