От х:

Днес в x:

Кризата изяде празниците на Хасково наполовина

По време на тържествата миналата година маестро Красимир Захариев стана поченен гражданин на Хасково

Кризата изяде Дните на Хасково през септември. Празничната програма тази година ще се събере само в три дни. Концертите ще бъдат насрочени между 6 и 8 септември.

Това потвърди и заместник кметът Венко Точевски. Финансовите проблеми на общината свиха тържествата, коментира той.

Миналата година проявите бяха в продължение на шест дни. Те бяха открити с концерт на Миро и неговата балетна формация и закрити с мегаконцерт на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

В културния календар на общината за тази година е записано, че тържествата по случай Деня на града ще бъдат от 6 до 11 септември и ще се провеждат на сцената на културно-спортен комплекс "Спартак".

За празниците общинският съвет е гласувал бюджет от 100 000 лева.

Новият заместник кмет Венко Точевски не знаеше дали ще бъдат спестени част от тези средства, тъй като корекциите в програмата са били уточнени преди да бъде назначен.

За дните на Хасково се подготвя изложба в галерия "Форум". Представянето на художниците ще бъде под мотото "Богородица в творчеството на хасковските художници". От кметството организират и рок концерт с участието на местни банди. Една от групите, които ще забива е Black Sword. Сигурно е, че тържествата тази година ще бъдат много по-скромни от предходните.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини