От х:

Днес в x:

Ловчанлия не си прибра 6,5 млн. лева от тотото

За първи път в историята на Българския спортен тотализатор спечелил рекордния джакпот в размер на 6 575 225 лева не се появи, за да си го вземе. Късметлията е от Ловеч, съобщи изпълнителния директор на тотализатора Дамян Дамянов.

Половината от спечелената от него сума ще отиде в Министерството на спорта, а останалата половина по решение на тотализатора ще бъде разиграна отново в тиражите на играта 6 от 49.

Ето какво каза шефът на тотализатора:

В 17 часа изтече 45-дневният срок за спечелването на този джакпот и той остава в полза на държавата. Няма никакво оспорване, просто никой не се появи за 45 дни.

За да не остават съмнения у хората, може ли да се каже къде е пуснат този фиш?

Фишът е пуснат в Ловеч в 09.09 часа.

Цялата тази сума остава в държавния бюджет или...?

50 процента от тази сума остава за Министерството на физическото възпитание и спорта. Министър Нейков може да използва тези средства след 1 март 2011 година, а останалата сума - в Българския спортен тотализатор. Това, което ние взехме на Управителния съвет като решение днес, е 3 млн. или три пъти последователно по 1 млн. след спечелването на джакпота, независимо каква е сумата му, във второ теглене на 6 от 49 ще започва с 1 млн. лв.

Тоест освен натрупаната сума ще има бонус и по 1 млн. лв.?

Когато бъде спечелен натрупаният джакпот във второ теглене на 6 от 49, следващият тираж ще започне с 1 млн. лв.

Може ли да разсеете опасенията на хората, които казват: ами това е нещо нагласено. Случвало ли се е и друг път да не се прибира толкова голям джакпот?

Такъв голям се случва за първи път в историята на Българския спортен тотализатор. През 2005 година има такъв случай - 485 000 лв. невзет джакпот, но той е останал в полза на тотализатора. Може този човек да е загубил фиша си, да го е оставил някъде, нещо да е станало с него, изобщо всичко е възможно да се случи. До последния момент очаквахме да дойде някой, който да спечели. За нас беше изключително добре, за нашия имидж и за това, което правим в момента, да бъде потърсен този фиш. Жалко е, че някой не е могъл да се яви и да го вземе. Нашето предложение ще бъде внесено утре в комисията по хазарта и ще се опитаме да го внесем в сряда на Министерски съвет, за да излезе решение. Ще помолим и премиера за по-бързо решение, за да можем да покажем и на хората, че веднага - защото това може да се случи още в четвъртък, - да бъдем готови с нашето решение. Вземаме това решение да върнем тези пари, за да покажем на всички наши играчи и наши съмишленици, че ние се отнасяме сериозно, коректно и честно към тях.

И че няма машинации.

Не, абсолютно няма никакви машинации и съмнения. Мисля, че с показването на този фиш, което се прави за първи път в историята, показваме всички числа и всичко, което е направено по него.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини