От х:

Днес в x:

Жега на магистралата: 190 работят без почивка за завършване в срок

Жегата по магистралата, днес не беше само заради времето

По автомагистрала „Марица” се работи ударно, без значение дали дните са почивни, установи репортерска проверка. За да се поберат в крайния срок-16-ти август, фирмите изпълнители на ремонта са впрегнали допълнителна работна ръка, която бачка без почивка. Само в участъка Любимец-Харманли днес 190 души на фирма ИСА 2000 полагат настилка и асфалт. Технологията е внос от Австрия. За да бъде гарантирана здравината на настилката, се изчегъртва стария асфалт, полага се битумно покритие и бяла материя, която играе ролята на нещо като арматура за асфалта. Върху нея се насипва същинското асфалтово покритие, което е с дебелина 7 см. По замисъла на строителите, то трябва да удържи в продължение на минимум 50 години извънредното натоварване от леки и тежкотоварни автомобили.

Харманлийци видяха и още едно малко чудо-планирания от 20 години мост над река Марица бе изграден напълно-от пилоните до асфалта. Мостът, който е нарочен за ключова част от автомагистрала Марица бе планиран за приключване на няколко пъти, но така и оставаше в недовършено състояние.

Работи се ударно и в участъка Любимец-Свиленград. Там строително-ремонтните работи се осъществяват от „Пътни строежи” Пловдив. В този участък работят още 60 души.

Г.Христов

Чудо: харманлийският мост над Марица отново с асфалт
Специалната "арматура" за асфалта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини