От х:

Днес в x:

Самолет със 152 души се разби в Исламабад, има оцелели

Самолетът на пакистанската частна авиокомпания "Еър блу" със 152 души на борда - 146 пътници и 6-членен екипаж, се е разбил в хълмовете Маргала, на 2 километра от центъра на Исламабад. Най-малко пет пътници са оцелели, предаде ИТАР-ТАСС. Министърът на вътрешните работи Рехман Малик съобщи, че те са настанени в най-близката болница. Спасителните екипи продължават да търсят за оцелели хора.

Самолетът е изпълнявал полет от южния пристанищен град Карачи до Исламабад. До момента на мястото на катастрофата са намерени най-малко 11 тела, предаде китайската официална информационна агенция Синхуа, като се позова на очевидци. Армията и местни жители се включиха в издирвателната операция.

Причините за катастрофата все още не са изяснени. Възможно е тя да се дължи на лошото време, тъй като е станала при гъста мъгла и проливен дъжд. Много полети до пакистанската столица Исламабад били отменени заради неблагоприятните метеорологични условия, пише БТА.

Разбилият се самолет е бил произведен от "Еърбъс", потвърди говорител на европейския самолетостроител, цитиран от Ройтерс.

Според данни на сайта на "Еърбъс" "Еър блу" използва шест самолета А320 за полети на къси и средни разстояния.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини