От х:

Днес в x:

Софиянци се хванаха за гушите за димитровградските 6 млн евро

Канализацията на Мариино и Черноконево се превърна в източник на много проблеми

Два софийски консорциума се захапаха в люта битка заради 6-те милиона евро, които се отпускат по програма ИСПА за довършване на канализацията на кварталите по левия бряг на Марица в Димитровград. Тя бе започната през 2007-ма година, но германския консорциум, който я изпълняваше, се отказа едностранно в началото на тази година.

Вчера с решение на министерството на регионалното развитие и благоустройството, победител в търга за довършване на канализацията стана фирма „Станилов ООД“ с оферта от 5 897 784 евро. „Станилов ООД“ са известни с участието си в консорциума, изградил скандалното Водно огледало в Кърджали. Часове след оповестяването на резултатите, конкурентът за поръчката „Строителен предприемачески холдинг“ ЕООД-София, оспориха пред комисията за защита на конкуренцията изборът на изпълнител. Мотивите са, че възложителят на поръчката - МРРБ, е пристрастен, субективен, с процедурни пропуски при определяне на победителя. Изборът на „Станилов“ ООД се квалифицира като „дискриминация“. В срок от две седмици комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе по жалбата. Ако тя бъде уважена, ще се отворят и офертите на останалите трима участници в търга. Освен Предприемаческия холдинг, документи са подали „Иса 2000“ ООД и консорциум „Димитровград 2010“, в който участва и фирмата на замкмета на Димитровград Красимир Минев. На базата на офертите ще се избере нов изпълнител, за който тепърва ще има срок за възражения и обжалвания. Ако КЗК не приеме жалбата, „Станилов“ взимат поръчката.

„Всички тези обжалвания и контраобжалвания ще съкратят времето за изпълнение на проекта по програма ИСПА“, коментира кметът на Димитровград Стефан Димитров. Срокът изтича в края на тази година. Канализирането на димитровградските квартали е част голям проект по ИСПА, подписан през 2000 година за 43 млн евро. Ако парите не бъдат усвоени, България ще трябва да ги връща, предполагат в общината.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини