От х:

Днес в x:

Розовия шофьор като розовото фламинго - далеч от Хасково

Пътната индулгенция на КАТ

Розов шофьор е онзи, който има розов талон. Той се дава от февруари 2007-ма година на онези шофьори, които от взимане на книжката нямат никакво произшествие на пътя при не-по-малко от 6 години стаж зад волана. Тези изисквания правят „розовия“ шофьор като розовото фламинго. Общото е, че двете са извън Хасково-пернатото в Африка, а перфектния шофьор- навсякъде, но не и тук. „Голямо търсене ще падне да открием притежател на розов талон, колегите в КАТ имат и друга работа. Не се знае и на колко розовите талони са отнети“ откровена бе пресаташето на полицията Нина Николова.

Розовия талон ви спасява от отнемане на контролни точки при първо нарушение. Шофьорът си получава стария син талон, запазва 39-те си точки, но с репутацията на перфектен водач е свършено. Една от причините хората да не се натискат за розов талон е, че той не ви отърва от глобата. Нито от досъдебното, а може и съдебно производство при тежко нарушение. Например, ако ви хванат с 2 промила алкохол в кръвта- си отивате в затвора. Като си излежите присъдата обаче, пак ще имате 39 контролни точки.

Иначе получаването на този талон става в КАТ за 24 часа и такса от 1.50 лв. Необходими документи са шофьорска книжка и лична карта. Прави се справка в информационната система дали шофьора няма нарушения през последните 6 години. Ако нямате такова, получавате индулгенцията на пътната полиция.

От КАТ може и да нямат статистика за розови шофьори в хасковско, но имат друга-620 ПТП-та от началото на годината досега 15 убити и 74 ранени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини