От х:

Днес в x:

Димитров: Русия предлага газ за България на по-високи цени!

Лидерът на СДС Мартин Димитров каза, че Русия предлага природния газ за България на по-високи цени от тези за останалите страни в ЕС.

Димитров представи статистически данни за 2008 година, публикувани от Международната енергийна агенция, съобщава БНР.

СДС оценява като особено провокативно изказването на руския вицепремиер Виктор Зубков по време на визитата му в България, че "Газпром" доставя на страната ни евтин природен газ, който обаче поскъпвал поради вътрешни неуредици и злоупотреба от страна на посредниците.

Сините отправиха упрек, че изказванията на руските представители за цените на газа са се възприели безкритично и никой не е намерил смелост те да бъдат опровергани и да бъдат обвинени в манипулиране на общественото мнение. СДС настоява да бъдат изготвени подробни технико-икономически експертизи за проектите АЕЦ "Белене" и "Южен поток". Мартин Димитров призова за прозрачност при преговорите по двата проекта.

Не може с най-ниските заплати да плащаме най-скъпия газ. Искаме хората да са информирани за какво става въпрос, тъй като хората ги лъжат. Казват им така: ако няма "Белене", няма да имате ток и всеки нормален човек казва, че иска да има ток и затова иска "Белене".

В отговор на журналистически въпрос за предстоящите президентски избори, Мартин Димитров каза, че е рано още да се говори за конкретни кандидатури.

Има много силни кандидатури в СДС за тази позиция, които могат да бъдат обединяващи на дясното пространство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини