От х:

Днес в x:

Шефката на ОП „Почивно дело“ Янка Ванева: Няма ненаказано добро

Янка Ванева бе много огорчена от обвиненията в безотговорност към нея и нейните служители

Haskovo.net потърси шефката на общинско предприятие „Почивно дело“Янка Ванева за коментар по повод новината от петък, че двойка хасковски пенсионери са чакали 6 часа за настаняване в платено от тях бунгало в Петрово Бърдо. Причината била, че в общинската база нямало човек от персонала, който да ги настани. Това стана чак след като Haskovo.net сезира замкмета Венко Точевски, с чието съдействие възрастните хора накрая се настаниха в наетата от тях къщичка. Екипът ни не успя да осъществи връзка с госпожа Ванева в петък. Днес успяхме да вземем и нейната гледна точка по казуса, както и съобразно читателския интерес, допълнителна информация за начина на почиване в общинска база Петрово бърдо.

Интервю на Георги Христов

- Г-жо Ванева, нормално ли е клиенти да не могат да се възползват от услуга за която са си платили?

-Разбира се че не. Но нещата не стоят така. Първо да кажа, че съм изключително обидена и огорчена от ситуацията и как тя се интерпретира. Първото, което ми дойде наум е, че няма ненаказано добро. Защото аз на тия хора им сторих добро и то в разрез с обичайно действащия регламент. И изрично ги предупредих, кога да отидат за настаняване, защото става по средата на смяната, а не в между тях. Те са тръгнали на своя глава сутринта, при условие че бунгалото още не бе свободно. Вие като отидете на хотел преди обяд ще ви настанят ли?!

- Когато отивам да се настанявам, отивам сутрин за да използвам деня...

-Да, ако е в началото на смяна. Но ето как стоят нещата. Смяната на „Петрово Бърдо“ е от 1-ви до 12-ти юли. В един момент семейство, което е платило бунгало „Романтика“ се налага да си тръгне по рано и съответно ме уведомяват. Същия ден идва възрастен човек, когото не познавам и културно ме пита има ли места в Петрово бърдо за няколко дни. Казах му, че има за три. Нямаме интерес базата да стои празна, особено ако има желаещи за нея. Ако трябваше да съм пунктуалистка, щях да им кажа да си изчакат новата смяна и да се настанят по реда-за 6 или 12 дни. Свърших им работа. Но ги предупредих!!! Има рали с участието на световно известни пилоти. Минава през Батак по това време. Пътят ще е затворен и няма как да стигнат до базата. По важното е, че семейството, което в момента е в „Романтиката“ няма как да тръгне и съответно да освободи бунгалото. Казах им да тръгнат в късния следобед.

- Значи те на своя глава са отишли, за да чакат отвън 6 часа?

Те самите си го казват във вашия материал - „на зелена полянка“. Знам къде е това място и то не е в базата. Били са блокирани заради ралито и едва след края му влизат в станцията. Предупредих, че така ще стане.

- Влизат и няма никого!

-Вижте, по време на действаща смяна винаги има персонал в станцията. Точно този ден на управителката почива близък човек в семейството. Тя е на погребение в Батак със съпруга си който е домакин. Ключовете са оставени на чистачката Мария. След като пътят е бил освободен, жената е отишла до Батак да си купи хляб и същевременно да изпълни някои поръчки на летуващите. Защото на Петрово бърдо няма стол, няма магазин, няма бар. За самун хляб или лекарства да е - до Батак. Ходим всеки ден и получаваме и поръчки от почиващите. Тя е била час в Батак, когато ги свариха моите и на Венко Точевски позвънявания. Спешно се върнаха, управителката напусна погребението, за да дойде да отвори. Категорично отхвърлям твърдението в незаинтересованост.

- Въпросът е щеше ли да има такава щастлива развръзка, без вдигналият се и в медиите шум?

-Това е направено, за да се заяждат с мен. Направено е умишлено, за да бъда злепоставена, може би и общинското предприятие. Защото когато аз поисках лично да говоря с хората, за да се убедя, че всичко с тях е наред, за да ги питам как се е стигнало до тази ситуация-те отказаха! Отказаха да разговарят въобще с нас. Между другото, по същия начин си тръгнаха-зарязаха бунгалото отключено, без да си предадат ключа. Ами ако беше изчезнало нещо?! Това е безотговорно!

- Лични причини, казвате. Добре, един личен въпрос-в роднинска връзка ли сте с някой от персонала на Петрово Бърдо?

-Брат ми Красимир е съпруг на управителката Татяна Кирева. Брат ми работи в тази станция много отпреди мен-около 10 години. Когато преди 4 години аз станах шеф на „Почивно дело“, брат ми какво-трябваше да напусне ли?! И добре, кой да сложим там? Условията не са перфектни, няма кой знае колко желаещи да работят там. Не напразно, персоналът е от десетилетия.

- Какви са условията за почивка в Петрово Бърдо? Разлика между общински служители и такива, които не са?

-Разлика има само в цената. За едните е малко по-скъпо. Няма изискване в базата да се настаняват с предимство общински служители. За разлика от „Смокините“ тук базата е отворена целогодишно. Смените са от 6 и 12 дни. Когато има свободни къщички може и за три дни, напоследък това е много предпочитана услуга. За общински служители бунгало „Романтика“ струва 24 лв, за останалите 30 лв. Къща с две стаи, хол санитарен възел готварски уреди и кабелна телевизия е съответно 36 и 42 лв. Няма никакъв специален режим за настаняване. Хората да дойдат и видят, после пак ще си говорим дали са доволни!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини