От х:

Днес в x:

Абитуриент гази три девойки. Опрощават 1600 лв на парализирана майка. Преглед на регионалния печат

"Абитуриент гази три девойки "на шега", едната в кома" заглавие над главата във вестник "Новинар юг". Хасковлията Росен решил да се "закачи" с три тинейджърки в пловдивския град Съединение. Объркал се и натиснал педала на своя Опел Вектра. Колата се ударила в друга, завъртяла се и помела в гръб девойките. Най-малката от тях, на 16 години, е в кома и с опасност за живота.

"НОИ опрощава 1600 лв на парализираната майка" Толкова пари е получила като майчинство парализираната Красимира Трайкова. Сега трябваше да ги връща, защото детето и е посещавало ясли в този период. За нея обаче можге да бъде направено изключение обяснява депутатът от ГЕРБ Иван Петров. НОИ направили допълнителна проверка по случая, хасковския шеф Николай Мазгалов обещал, че случая ще се реши в положителна посока. Каквото и да означава това. Останалите майки обаче ще трябва да върщат парите, защото законът може и да е лош, но е закон, както ни обясняват държавните мъже.

Страница от "Новинар Юг" била разпечатана и разлепена из Димитровград, информира вестника в челното си заглавие.Става дума за материала за черноконевския бизнесмен Слави Бинев и забъркваните от него скандали. В димитровградско това е интересна тема.

"Димитровград пуска винетки и за трактори" След специално разрешение от общинския съвет, машините и товарните камиони с над 12 тона тегло ще се движат по четвъртокласната пътна мрежа в общината.

"Трима пробват да метнат РИО" Трима 7-класници подали документи за класиране в гимназии на които пише че имат среден на изпита. Те обаче имат оценки над 2.50 и по навик закръглят към тройката. Да ама за приемните изпити 2.99 си остава "слаб"

"Изхвърлят на улицата собственици на апартаменти фантоми" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Двамата братя Делчо и Николай Яневи имали по два апартамента в блок на улица Мъглиж, но живеели в общински жилища на Орфей, четем в материала развит на цялата страница 4-та. Миналата година кметът Иванов им изпраща предизвестие да освободят общинските жилища, защото имат свои. Братята обаче контрират че нямат акт 16 за апартаментите, а очаквали да се нанесат в изцяло завършени жилища "на мокет, с бани и тоалетни". Не се споменавадали искат ли холова гарнитура. В блока на Мъглиж е имало десетки други собственици с подобни проблеми/недовършени жилища, без акт 16/, но в течение на вермето са си извадили нужните документи. Всички те са и изрядни платци към местната хазна. За своите общо 4 апартамента братята не са платили и стотинка. В момента, единия съди общината що го гони от общинското жилище.

"Харчат 400 хиляди евро за нищо". Това е сумата с която ще се плащат заплати на 4-ма души. Те ще работят по проекта местна инициативна група Свиленград/ МИГ/, с който ще се кандидатства пред министерството на регионалното развитие и благоустройството по програмата развитие на селските райони. Целия бюджет е 2 млн. евро. За тия пари ще се провеждат семинари, обучения на кадри, "управление на административен ресурс"/даване на заплати/ и текущи разходи-за канцеларски материали например. Интересн факт е, че парите с които ще бъдат субсидирани земеделците са само с 8% повече!  уточнява вестника. От тази информация разбираме две неща: 1.Защо нито селските, нито градските райони, нито пък отрасъл като туризма ще се оправят някога. С парите уж за тях, се оправят хората по проектите.

2.Защо европа ни реже достъпът до нейните финансиращи програми. Никой нормален не дава пари за преливане от пусто в празно.

"Общината почва конфискация на автомобили". МПС-та на длъжници ще бъдат запорирани и впоследствие конфискувани от местната хазна. Най - големият борчлия дължи 30 бона данък МПС. Представете си само колко струва самото превозно средство и колко време собственикът е нехаел да си плаща за него.

"Откараха простреляния Мишо в Пирогов". Простреляното с въздушна пушка момче е по-добре, заминава за София където може да бъде опериран за изваждане на заседналия в главата му куршум.

Това бяха по интересните теми от днешния печат.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини