От х:

Днес в x:

Дават 180 бона за минифутбол, кметът с първи гол

180 000 лева вложиха Министерството на образованието и община Кърджали в изграждането на стадион за минифутбол в двора на Езиковата гимназия.  Съоръжението е с изкуствена настилка. Площадката носи името на гимназията – „Ботев парк”.

Достъпът до министадиона е свободен. Тук идват хора от централната част да спортуват в почивните дни. Играе се предимно футбол. Спортуващите са от различни възрасти от малчугани до хора на зряла възраст.

Много се радваме, че стадион „Ботев парк” бързо набра почитатели. Изграждането му оправда очакванията. Той е полезен, както за учениците така и за жителите в от центъра на града, каза за „Кърджали бг вести” директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова.

Съоръжението бе открито от кмета на Кърджали Хасан Азис в началото на месеца в присъствието на директорите на големите училища в града. Градоначалникът, с фланелка на отбора на гимназията,  подарък от  ръководството, отбеляза и първото попадение.

С мача  между възпитаниците на училището, проведен под  погледа на солидна агитка  от ученици и учители, както и официални лица, се приключи откриването на спортна площадка „Ботев парк” в двора на гимназията.

Това е второто подобно съоръжение с изкуствена настилка, което се изгражда за насърчаване на спорта в града. Преди две години бе изграденото минифутболно игрище в двора на СОУ „П.Р.Славейков”, финансирано по проект на УЕФА.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини