От х:

Днес в x:

Хасково изперква: психодиспансерът на печалба

Полковника, със сабята напред

Областният диспансер за психични заболявания със стационар в Хасково е едно от малкото общински предприятия със печалба за изминалата 2009-та година. Подопечните на д-р Йордан Михайлов отчитат 33 425 лв печалба, но най-впечатляващото е скокът в приходите. За година те скачат от 699 хиляди на над 1 млн лева. При бетонирани клинични пътеки в последните години, това означава само увеличени с 1/3 пациенти.

Финансовите отчетите на ОП-тата ще бъдат приемани от общинския съвет на сесия идния петък. На теория и другите предприятия са печеливши включително и „Тролейбусен транспорт“ за който шефът му Любо Михов е обявявал десетки пъти пред медиите, че е губещо на поразия. Главно заради нелегалните таксита.

Въпреки че счетоводителите са се постарали, печалбите са символични- 6 хиляди лева. Общинския стоков пазар отчита 3 хиляди печалба, а Обредния дом 2 хиляди. Тая година печалбите оттам се очаква да се завишат след въведения в края на миналия месец вход- 1 лв за влизане в гробищата.

ДКЦ 1/първа поликлиника/ регистрира 7 хиляди печалба за 2009-та на оборот от близо 1 млн лева. Най-любопитен сред печелившите е „Медицински център за рехабилитация и спорт ЕООД“ който отчита ..231 лв печалба за цялата минала година. По предложение на общинската комисия отговаряща за участието на общината в търговски дружества, центърът се обявява в ликвидация. Ликвидира се и центърът за дентална медицина/ бвишата Стоматология/ регистрирал 10 хиляди лв загуба.

Един от честите гости на хасковските медии-Митко

Шампион по приходи за съжаление е Междуобластния диспансер за онкологични заболявания със стационар Хасково. Оттам отчитат 73 хиляди лева печалба за извършените здравни услуги, а приходите са скочили за година с над 300 хиляди лева. Диспансерът помещаващ се в района на МБАЛ Хасково обаче обслужва пациенти от хасковска и кърджалийска области.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини