От х:

Днес в x:

-3 °C

Шлюз удави дете. Дървата паднаха на 120 лв. Преглед на печата

Вестта за удавеното миналия ден дете от Харманли е водеща и за двата хасковски всекидневника. 6-годишният Делчо Георгиев е от харманлийската махала „Маламар дере”. Това е втори случай на удавяне през последните 3 дни след като симеоновградчанинът Кольо Митков потъна в Марица, припомня „Новинар юг”.

Тесла за 40 хасковски общинари, извежда в другия акцент на първата си страница изданието. Освен съкратените от администрацията, ще бъдат уволнени и служители от общинските предприятия, най-много са от „Екопрогрес” – 58. Теслата е заради кризата и намалелите постъпления в местната хазна, както и орязването на субсидията от държавата. Предложението ще се гласува в ОбС следващия петък.

Дървата паднаха на 120 лева за тон, дават и на вересия, пише още на първа страница в „Новинар юг”. Търговците се оплакват, че цената е свалена от некоректни търговци, останалите са на нула.

Залагат бивш партиен дом за 5 милиона, акцент от 2 страница. Става дума за импозантната сграда в центъра на Димитровград. Със заема ще се облагородява парк „Марица”.

Очерк за 16-годишната Луиза Китар предлага изданието на 6 страница. Младата хасковлийка е художничка, есеистка, белетристка, певица и актриса, допълва вестникът.

Променят на пожар митинг заради детско шоу, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Протестът е на мюсюлманите, които скачат срещу решение на Върховния съд, което връща начело на исляма в България Недим Генджев. По същото време – 10 часа днес, започва детското театрално шоу на площад „Свобода”. Както изглежда, двете събития ще се засекат.

3-ма в битка за прокурор на Димитровград, пише още на първа страница вестникът. Мераклиите са досегашният районен прокурор на Хасково Иван Стоянов, Румен Сираков и Маргарит Камбуров. Няма насрочена дата за решението на Висшия съдебен съвет.

Общинарите в неплатен отпуск всеки петък, пише в акцента на 2 страница. Темата - антикризисните съкращения в администрацията.

Свиленград остава без АГО, пише още на страницата. За опасността от закриване на родилното предупреждава шефът на болницата д-р Ермов.

Тракийци готвят пуч на изборно събрание, заглавие от 4 страница. В материала пише за сътресенията в организацията в Свиленград и предстоящото събрание.

Ако искаш да се изцериш, не ходи на лекар, а при болен, който се е излекувал. Съветът е на Хорхе Букай. Интервюто с него е в рубриката „Гладиатор”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини