От х:

Днес в x:

Шлюз удави дете. Дървата паднаха на 120 лв. Преглед на печата

Вестта за удавеното миналия ден дете от Харманли е водеща и за двата хасковски всекидневника. 6-годишният Делчо Георгиев е от харманлийската махала „Маламар дере”. Това е втори случай на удавяне през последните 3 дни след като симеоновградчанинът Кольо Митков потъна в Марица, припомня „Новинар юг”.

Тесла за 40 хасковски общинари, извежда в другия акцент на първата си страница изданието. Освен съкратените от администрацията, ще бъдат уволнени и служители от общинските предприятия, най-много са от „Екопрогрес” – 58. Теслата е заради кризата и намалелите постъпления в местната хазна, както и орязването на субсидията от държавата. Предложението ще се гласува в ОбС следващия петък.

Дървата паднаха на 120 лева за тон, дават и на вересия, пише още на първа страница в „Новинар юг”. Търговците се оплакват, че цената е свалена от некоректни търговци, останалите са на нула.

Залагат бивш партиен дом за 5 милиона, акцент от 2 страница. Става дума за импозантната сграда в центъра на Димитровград. Със заема ще се облагородява парк „Марица”.

Очерк за 16-годишната Луиза Китар предлага изданието на 6 страница. Младата хасковлийка е художничка, есеистка, белетристка, певица и актриса, допълва вестникът.

Променят на пожар митинг заради детско шоу, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Протестът е на мюсюлманите, които скачат срещу решение на Върховния съд, което връща начело на исляма в България Недим Генджев. По същото време – 10 часа днес, започва детското театрално шоу на площад „Свобода”. Както изглежда, двете събития ще се засекат.

3-ма в битка за прокурор на Димитровград, пише още на първа страница вестникът. Мераклиите са досегашният районен прокурор на Хасково Иван Стоянов, Румен Сираков и Маргарит Камбуров. Няма насрочена дата за решението на Висшия съдебен съвет.

Общинарите в неплатен отпуск всеки петък, пише в акцента на 2 страница. Темата - антикризисните съкращения в администрацията.

Свиленград остава без АГО, пише още на страницата. За опасността от закриване на родилното предупреждава шефът на болницата д-р Ермов.

Тракийци готвят пуч на изборно събрание, заглавие от 4 страница. В материала пише за сътресенията в организацията в Свиленград и предстоящото събрание.

Ако искаш да се изцериш, не ходи на лекар, а при болен, който се е излекувал. Съветът е на Хорхе Букай. Интервюто с него е в рубриката „Гладиатор”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини