От х:

Днес в x:

Орфей на плаж на Канала

На Канала е най-хубаво

Десетки хлапета, предимно от хасковския квартал Орфей, намериха прохлада в горещия летен ден на канала грай града, по който тече вода от яз. „Тракиец” за северната индустриална зона. Почти 50 мургави деца, до едно момчета, цамбуркаха във водата, чиято дълбочина не надвишаваше метър и половина. Един от батковците, на 15 години, влезе в най-дълбокото, за да ни покаже до къде стига водата, в отговор на въпроса ни не ги ли е страх че ще се удавят. „Ний ходим по язовири, та тоя гьол ли..” самоуверено каза 7 годишно момченце, не по високо от метър. Въпреки че не стигаше дъното, малчуганът пробва няколко салта за пред фотоапарата. Други отказаха да се снимат-били на работа. Къде, не уточниха.

Въпреки че къпането в неохраняеми водоеми е строго забранено на територията на община Хасково, плажът на Канала процъфтява. Мястото е удобно и заради достатъчното пространство за паркиране на циганските ППС-та - кон и каручка. Цели фамилии навестиха в ранния следобед „басейна на Орфей”. Изгледаха ни с недоумение на предложението да отидат на отворените вече басейни в града. „Дай 5 лева!, делово приключи дискусията хлапак на около 10 години.

Ако не тук, ромските деца имат поне още 3-4 места на които могат да се разхлаждат. На никой не му направи впечатление вчерашната харманлийска трагедия. Снощи в харманлийското Улу дере се удави 6 годишно дете.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини