От х:

Днес в x:

4 градини дежурят през лятото, 13 в двумесечен отпуск

Децата ще се обгрижват през лятото само в 4 градини

3 ОДЗ-та и една седмична детска градина ще поемат непрекъснато дежурство през лятото. Останалите забавачници излизат в отпуск юли и август. Днес излезе заповедта на кмета Иванов която регулира работата на заведенията през летния сезон. Приоритети при новата организация са изискванията за бюджетни съкращения в общината и необходимостта всички платени отпуски на общинските служители да бъдат изчистени до 2011-та година, уточни Ани Йорданова директор „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в местната администрация. „Изчистването на отпуските НЕ означава че ще се съкращават детски учители. Нито един няма да бъде освобождаван“ изрично обяви Йорданова.

На разположение на родителите за лятото остават само ОДЗ 5/ по Кърджалийска/, ОДЗ 18 /до училище „Любен Каравелов“на Кенана/, ОДЗ 20 /зад училище „Иван Рилски“ и седмична детска градина 19/ в началото на квартал Република/. Оставят се дежурни големи забавачници с детски кухни към тях, уточни Йорданова.

„Направихме справка за последните три години и изведохме броя на децата които посещават градините през летния период. Капацитетът на 4-те ще ги поеме“ добави още тя. В случай на свръх наплив, ще влизат в сила допълнителни критерии-родителят трябва да докаже със служебна бележка че НЕ може да ползва платен годишен отпуск и че няма баби и дядовци, които да се грижат за малкото.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини