От х:

Днес в x:

Азис отвръща на удара: Да проверят Фандъкова 2000 пъти

Хасан Азис

Теренът, на който ще се изгражда Базарът за промишлени стоки, е притежание на фирма Пазар на производителите, която е изцяло общинска собственост. Парцелът не е включен в площта на изграденото със съфинансиране на програма САПАРД тържище. Той не е плащан с евро пари. Това заяви на брифинг в отговор на атаката на областния управител кметът на Кърджали Хасан Азис.

Градоначалникът каза, че още през август м.г. са пратили запитване до агенция САПАРД дали е възможно на този терен да се изгради Базар на промишлените стоки, но отговор не са получили. Ние сме готови на разговор с Държавен фонд „Земеделие” и министър Томислав Дончев. Ако те преценят, че на този терен не може да се изгради базара, ще търсим друг.

Община Кърджали е провела търг за купуване на зелено на 52 павилиона, които ще се разположат в парцела до Пазара на производителите. Спечелилите са внесли 60 на сто от сумите. Те са на влог в банка „Алианц”. Предстои подписването на договори.

Ще отложим подписването на договорите. Ще информираме закупилите павилиони, че е възможно базарът да се реализира на друго място. Ако искат, те може да запазят правото си на собственост, ако решат може да изтеглят парите си, поясни Хасан Азис.

Той каза, че в общите действия на областния управител Иванка Таушанова, която е от ГЕРБ, и съветника от политически клуб „Тракия” Огнян Иванов, прозират съгласуваност с политическа цел - дискредитация на градоначалника преди местните избори.

Аз не съм против проверките. Проверяваха ме 116 пъти. По същия аршин Йорданка Фандъкова, градоначалникът на София-град, който е двадесет пъти по голям от Кърджали, трябва да бъде проверена 2000 пъти.

Не може да се търсят изкупителни жертви за нещо направено в услуга на обществото. Не може да бъда виновен, че се построи Водното огледало и пазара. Да кажат управляващите какво направи областния управител за една година, откакто е на поста, призова Хасан Азис.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини