От х:

Днес в x:

Таушанова натисна Азис, дал 42 бона за нужник

Иванка Таушанова

Кметът на Кърджали Хасан Азис няма право да изгражда Базар за промишлени стоки с общински пари на терен, който е включен в Пазара на земеделските производители, финансиран по Програма САПАРД. В Противен случай той ще връща 4 милиона лева съфинансиране по европейската програма. Това заяви на брифинг областният управител на Кърджали Иванка Таушанова. Тя отрече да е пречила чрез проверки на градоначалника за строителството на базара. Не била инспирирала и проверки за готовото тържище.

Областният управител даде брифинга след публикацията в сайта „Кърджали бг вести” озаглавена „Хасан Азис: Борисов, озаптявай Таушанова”. В нея кметът твърди, че губернаторът пречи - чрез серия проверки, за изграждането на базар за промишлени стоки, който ще е до Пазара на производителите.

Според Таушанова Общинския съвет в Кърджали трябва да отмени решение 117 от 31 юли 2009 г., с което се дава право да се изгради базара. Тя твърди,че след като през октомври същата година е приведено съфинансиране от 4 млн.лв. по програма САПАРД, могат да ни бъдат наложени санкции. Една от тях е връщането на парите заради неспазване на петгодишния гратисен период, в който на терен на обекта няма право да се строи друг обект с различно предназначение.

Таушанова бе твърдо убедена, че теренът, на който ще се строи базарът, принадлежи на Пазара на производителите и е платен по проекта, съфинасиран по САПАРД. Тя цитира писмо на Държавен фонд „Земеделие” от края на миналата седмица, в което се казва, че следват санкции, ако парцелът принадлежи на Пазара на производителите.

Общинският съветник от Политически клуб Тракия Огнян Иванов пък каза, че строителството на готовото тържище се нуждае от обстойна проверка. Пазарът на производителите бил на загуба от 1,4 млн.лева. При неговото изграждане кметът Хасан Азис е платил на фирмата на свой роднина сумата от 42 000 лева за изграждането на временна тоалетна и 99 478 рева за преместването на метални навеси на общинския пазар.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини