От х:

Днес в x:

Фестивалът ParkLive призовава за грижа към природата

За отговорно отношение към природата призовава всички свои фенове и посетители 3-дневният музикален фестивал "ParkLive" (18-20 юни).

Не само защото името на събитието предполага неговото случване на открито в парка, а защото "зелената политика" е заложена в концепцията и организацията на второто му издание.

Затова в разнообразната селекция на втория ден, 19 юни, е включен невероятния спектакъл "Energy Union" на единия от основателите на легендарния лейбъл "Ninja Tune" - Matt Black (половинката от Колдкът (Coldcult) (на снимката). "Energy Union" е внушителен VJ проект, с който неговите създатели изразяват своята активна гражданска позиция по един нетрадиционен и много позитивен начин. Те залагат на най-универсиалния език за всички хора по света, а именно - езикът на музиката и визиите, и така популяризират отговорната консумация на енергия (Intelligent Energy) като част от решението на глобални проблеми като икономическата рецесия и промените в климата. Или с други думи казано, уравнението, което Колдкът се опитва да решат, е енергия + интелигентност = еволюция.

Амбициозният аудиовизуален "Energy Union" всъщност може да бъде определен и като първия VJ филм, в който със специални техники на прожектиране се постига ефекта на усещанието, че визията излиза извън екрана. Като част от "Energy Union" в България ще видим и пърформънса на австрийците 4youreye, които за последните две години "DJ Mag" поставя в "Топ 5" на най-добрите световни VJ.

Организаторите от "ParkLive" са включили и други различни форми, с които изразяват своята “зелена“ политика. Сред тях е и мърчандайзингът на фестивала, който тази година включва артикули, произведени от вече ненужни рекламни материали на "ParkLive". Така рекламните винили от миналата година ще заживеят втори живот под формата на чанти, а тазгодишните печатните материали са суровината, от която ще бъдат произведени значките.

Всеки гост на събитието може да изрази своята подкрепа към “зелената“ идея, като събере една чаша с фасове и я предаде на предварително определено място, срещу което ще получи безплатна напитка.

За да спестим на столицата ни вредни въглеродни емисии, организаторите призовават феновете на фестивала да се придвижват към парка пред Терминал 2 на Летище "София", където се провежда фиестата, с автобус 284 на градския транспорт. Велосипедите и техните вариации също са добре дошли, но задължително с катинарче. Разбира се, мястото може да се стигне и с автомобил, който може да бъде паркиран на резервирания за "ParkLive" паркинг до Терминал 1. Той е безплатен за всички с вече закупен билет, но неговите места са ограничени. Паркирането директно пред Терминал 2 също е възможно, но срещу стандартната сума за ползване на услугата. Забранено е паркирането пред главния вход на фестивала, както и влизането с автомобили на територията на провеждането на "ParkLive". Гостите няма да бъдат допускани и с професионални фотоапарати, камери, оръжия, алкохол, всякакъв вид храна, музикални инструменти, домашни или диви любимци.

Цената на еднодневните билети за всички сцени е 45 лв., а за 80 лв. ще може да сте част от случващото се и през трите юнски дни в парка на Летище "София", Терминал 2.

Билетите за J&B сцената (те са еднодневни за 18 и 19 юни и важат след 23.30 часа) са на цена от 20 лв.

Източник: mysound.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини