От х:

Днес в x:

2 °C

Наши шампиони ловят шарани в САЩ (видео)

Румен Лачков, Пенчо Пенчев, Иван Иванов

Три огромни шарана за 35 минути е резултатът от майсторлъка, който трима нашенци показаха в Щатите. На царевица. Това разказаха семейство Пенчо и Нина Пенчеви от Хасково, които се завърнаха от десетдневен уикенд в Щатите по покана на техни приятели. Семейството е гостувало на световния и европейски шампион по акробатика от Сливен, Румен Лачков, който в момента живее и работи като треньор в Сан Антонио, Тексас и е страстен риболовец.

Към компанията се присъединява и още един нашенец от Габрово, също европейски по акробатика - Иван Иванов. Така отборът съставен само от звезди-шампиони /Пенчо пък е европейски по батут/ заминава да гони шарани с кану по Гваделупе ривър - река в същия щат. По стара българска традиция шаранджиите са използвали консервирана царевица за шарана, а по американски тертип- пилешки дробчета за канален сом /Cat fish/. В САЩ няма забрана за шарана и той може да се лови целогодишно. Американците, с редки изключения, отбягват консумацията на тази риба. Забрана за размножителен период има само за хищните речни риби- сом, костур, щука. Ловува се с билет, чиято заверка може да бъде еднодневна, седмична, месечна, тримесечна, целогодишна. Рибата се варди от горски полицай и всеки риболовец е длъжен да носи кантар и метър за сверка на улова. Според тамошните закони маломерната се връща обратно на момента.

Триото Лачков, Пенчев и Иванов се пущат по реката и на едно място виждат шарана да проиграва. Тогава световния акробат Румен, като най- печен в рибарството отсича: „Тука ще ловим!”. Вадят такъмите и замятат на царевица. Само след пет минути удря първия шаран от общо трите, хванати за не повече от 35 мин. За това кратко време нашенците уловили две шестици и един четири килограмов люспести речни шарана, а за капак и едно канално сомче 1,5 кг. След това по реката се появили весели шумни компании и още лодки, което сложило край на рибарските прогнози за още шарани в живарника. Какво следва? Най- големият шаран бил одран и сложен на скарата още същата вечер, а риболовците били поздравени от събралите се на скромно парти гости за проявеното усърдие и майсторлък. Ей така го правят в Америка, съвсем по нашенски, шампионите.

Ако не вярвате, вижте видеото.

Щерю Щерев, аквакултурист

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини