От х:

Днес в x:

Рокерите пренебрегнаха Ямача, набират само на скоростната отсечка

Рокерите изглеждаха внушително много...само на снимка

Много от от пристигналите от цялата страна рокери, не уважиха традиционното място за националния мотосъбор на „Хиените“-парк Ямача, и се пуснаха само в скоростната отсечка от КАТ до Техномаркет. Над 50 мотора се записаха в гонката на 600, 750 и 1000 кубиковите двуколестни. Освен състезателите поне още 300 мотора и техните собственици правеха оборот на заведенията около харманлийския изход на Хасково. Изненадващо, много не пожелаха да се качат на Ямача и да премерят сили в планирания Мотокрос. Според председателя на Мотоклуб "Хиените", Николай Атанасов, причината за малкото дошли рокери е финансовата криза. Според други, причината е в настъпилото наскоро разцепление сред "Хиените" между групировките на Попа и Злия. Двамата спорят на лична основа и за пари, призна Попа.

За 7-мия пореден мотосъбор на Хиените се събраха около 400 мотора и 1200 души. Пристигнаха хора от Русе, Варна,Габрово,Търново София Пловдив и всички селища в региона. Групите обаче бяха камерни-по 4-5 машини.Повечето идваха за ден, после вдигаха стъпенките и отпрашваха по родните местта. Традиционно най-многобройната група извън Хасково, димитровградските „Викинги“, сега бяха 5 души на кръст, но за компенсация пиеха бира като за 15.

Гостите може да бяха в камерен състав но обраха повечето от наградите в скоростната отсечка. Михаил Атанасов от Шумен отвя местните рокери с 1000 кубиковото си Сузуки. Георги Павлов от Харманли, също със Сузуки, пък ги размаза до 750 кубика.

Повече за емоцията на рокерите от националния мотосъбор, защо това хоби вече се феминизира и как нежния пол свива сърмите на мъжете-вижте във нашия видеорепортаж

Г.Христов

Кризата удари и рокерите
Рокерките, придаваха блясък на "помръкналото" събитие
Събора се превърна в пикник
Гъбака/култов рокер от региона/ липсваше сред образите на Ямача
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини