От х:

Днес в x:

До 10 дни почват да копаят канализацията на ляв бряг

Станимир Евтимов е доволен, че български фирми ще ремонтират канализацията на ляв бряг

Ремонтът на водопреносната мрежа на кварталите Черноконево, Мариино, Вулкан, Изток 1 и 2 започва до 10 дни, каза управителя на димитровградското ВиК инж. Станимир Евтимов. Преди седмица в министерството на регионалното развитие бе подписан договорът за реконсткуцията на общо 33 км. от водопреносната мрежа на петте квартала и 1 500 сградни отклонения, предвидено е и изграждане на нови водопроводи. Проекта е на стойност малко над 2 000 000 евро, 75% от тях са по програма ИСПА, останалите са осигурени от Европейската инвестиционна банка и бюджета.

Доволен съм от това, че консорциума "Екострой Димитровград" който ще ремонтира канализацията на кварталите е изцяло от български фирми, каза още инж. Евтимов. Според него отдавна отлаганият проблем там е най-важното нещо за дружеството в момента. Другото с което ще се заеме дружеството до месец е подмяна на тръбите на улиците "Иван Вазов" и "Бузлуджа", за което общинския съвет гласува 30 000 лв.

Иначе дълговете на димитровградското ВиК към момента възлизат на около 400 000 лв., каза Евтимов и увери, че до края на годината 80% от тях ще бъдат разсрочени. Като цяло димитровградчани са изрядни платци, а най-много кражби на вода от дружеството са засичали по селата. Според ВиК шефът цената на водата в Димитровград не е от най-високите в страната, за кубик гражданите в момента плащат 1,52 лв. За сравненние в Хасково цената надхвърля 2 лв., припомни Евтимов.

Със собствени сили и средства ВиК -Димитровград ремонтира базата си

Със собствени средства и работници от водното дружество е започнал ремонт на помещенията зад централната сграда, което не е правено повече от 30 години. Готов е и новият паркинг за техниката на ВиК, който трябва само да бъде асфалтиран.

Паркингът в двора на ВиК остава само да се асфалтира

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини