От х:

Днес в x:

4 медала за сумистите на България от Европейското по сумо

Четири медала извоюваха за България младите сумисти от Европейското първенство до 16 и 18 години в Киев, съобщават от българския лагер, предаде Фокус.

Шампион на Стария континент е Радослав Дачин, който след серия от оспорвани схватки при до 16-годишните юноши триумфира в категория до 65 кг.

В първия ден на шампионата в Украйна още двама родни национали се качиха на почетната стълбичка. При най-младите (до 16 години) Виолета Генчева стигна до сребърния медал в категория до 55 кг. При до 65-килограмовите Силвия Станоева пък спечели бронз.

При по-големите – тези до 18 години, във втория състезателен ден на Евро`2010 Габриела Василева стана вицеевропейска шампионка в категория до 65 кг.

Общо 28 българи заминаха на 28 април за Киев, където през уикенда се проведе Европейското първенство за юноши до 16 и 18 години. Надеждите ни цели 40 часа пътуваха с влак до Украйна, за да представят страната ни на форума и да извоюват 4 медала по-късно. Утре те отново водени от ген.секретар на Българска федерация по сумо Борис Навчев ще се качат на железницата, за да се завърнат след близо две денонощия преход до родината.

Така България прибавя 4 медала от това Европейското първенство за юноши в Киев към богатата си колекция от отличия за едва четири месеца на 2010 година.

Варна пък ще приеме най-опитните и силни сумисти след 22 дни. Морската столица е домакин на Европейското първенство за мъже, жени и младежи до 21 години. Шампионатът ще бъде в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта на 26 и 27 май.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини