От х:

Днес в x:

Ген.-майор Сирски: Само с нов подход можем да победим руснаците

Само промените и постоянното усъвършенстване на средствата и методите за водене на бойни действия ще позволят да се постигне успех по пътя към победата. Това посочва в първото си изявление като главнокомандващ на ВСУ генерал-полковник Олександър Сирски.

Той отбеляза, че на дневен ред са нови задачи.

„На първо място това е ясното и подробно планиране на действията на всички органи за управление на въоръжените сили, обединенията, формированията и частите, като се вземат предвид нуждите на фронта от най-новите оръжия, които идват от международните партньори“, отбелязва Сирски, цитиран от УНИАН.

Според него е необходимо най-бързо и рационално разпределение и доставка на всичко необходимо за бойните части. Той допълва, че това е и остава основната задача на военната логистика.

„Познаването на всички нужди на фронта без изключение и овладяването на ситуацията във всеки един от участъците му е задача на служителите на всички нива. Именно квалификацията на личния състав на органите на военното управление е от решаващо значение за разработването и успешното изпълнение на проектите и плановете“, отбелязва Сирски.

По думите му животът и здравето на военнослужещите са основната ценност на украинската армия, затова е важно да се поддържа баланс между изпълнението на бойните задачи и възстановяването на частите и подразделенията с акцент върху образованието и обучението на личния състав.

Сирски подчертава необходимостта от въвеждане на нови технически решения, увеличаване на използването на безпилотни системи и съвременни средства за електронна война. Той отбелязва, че това е един от бъдещите вектори за победа.

Според него надеждният тил е един от основните компоненти на цялостния успех във войната. Той благодари на всички, с които е служил в редиците на Сухопътните войски на Украйна и ОСУВ Хортица. Благодари и на всеки войник, сержант, офицер и генерал за съвместното изпълнение на оперативните планове, които спасиха живота на хиляди мирни граждани и територията на Украйна от окупация.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини