От х:

Днес в x:

Спипаха 8 тона нелегален дизел на границата

8000 литра дизелово гориво задържаха митничари от Свиленград тази нощ, съобщиха от агенция „Митници“. Горивото било спипано в два товарни автомобила с хасковска регистрация, пристигнали на пункта Капитан Андреево. Те пътували по отделно и по документи били празни.
При извършване на проверка е установено, че в едното превозно средство, в 16 метални варела с вместимост от по 200 литра, се превозват общо 3200 литра червеникава течност с мирис на дизелово гориво. В другия товарен автомобил са установени 4 пластмасови бидона с вместимост от по 1000 литра и 5 метални варела с вместимост от по 200 литра, съдържащи общо 4800 литра течност с мирис на гориво. Шофьорите и на двата камиона обяснили, че превозват „нафта за отопление" или просто „нафта". Те не представили документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза, но обяснили, че нефтопродуктът е закупен в Гърция. Превозваната общо 8000 литра течност с мирис на дизелово гориво е иззета за съхранение в склад на Митница Свиленград. Взети са проби за лабораторен анализ и експертиза на превозваната течност.
4800 лева е дължимият акциз за такова количество дизелово гориво. При доказване на нарушението двамата превозвачи ще платят двойния размер на дължимия акциз или общо близо 10 000 лева, а стоките, предмет на нарушение, ще бъдат отнети в полза на държавата.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини