От х:

Днес в x:

3 села занулени. Без месечни и годишни талони в Синя зона. Преглед на регионалния печат

"3 села занулени" водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". В три села от областта-Сборино, Ветрушка и Горско, няма нито един жител. Данните са от териториалната статистика. Пак от там дават актуалната информация за жителите на Хасково. Митът че Хасково е 100-хиляден е официално опроверган. Само 77 050 души обитават областния град, в Димитроград живеят 41 453.

"Себахтин дава 6 автобуса на Турция" 6 автобуса на "Арда тур" се изпращат за Истанбул за да помогнат в извозването на пътниците от аерогарата на мегаполиса. До това се стигна след отмяната на самолетните полети до Западна Европа заради изригването на исландския вулкан.

"Ноу-Хау:кръчмите-бензиностанции" Много собственици на стари дизелови автомобили пълнят резервоарите с изпечено във фритюрниците олио. По характеристики, то било същото като използваната нафта. Биодизелът получен по тоя нашенски начин обаче, бързо повреждал гумените уплътнения и горивните камери. Производството на качествен биодизел е замразено за сега поради липса на финансиране и интерес.

"6-ма регистрират антики в Хасково" Толкова са се регистрирали до крайния срок-15-ти април по данни на регионалния исторически музей. На специалистите им се струва, че това е твърде малка цифра и много хора нерегламентирано притежават ценни антики.

"Търсят четвърти отвлякъл бащата на хасковски лихвар" За международно издирване е обявен четвъртия човек замесен в похищението на Атанас Митев, бащата на хасковския лихвар Хубен Митев. Организаторите на отвличането Ралин Ралинов и Румен Огнянов вчера поискаха да бъде сменена мярката им от задържане под стража с домашен арест. Съдът обаче не уважи молбата им.

"Всеки втори брак в областта разтрогнат" още данни от регионалната статистика.

"синята зона-без месечни и годишни талони", водещо заглавие в "Хасковска Марица". Синята зона в центъра остава по лев на час за паркиралите автомобили, но без месечни и годишни салони въпреки, че цената им бе гласувана на сесия на общински съвет-50 и 360 лв. За правото да паркират на улицата пред дома си, живущите в центъра ще цзаплащат по 30 лв годишно. От такси ще се измъкнат всички които имат гаражи и тези които успеят да се уредят с междублокови пространства.

"Арест за сводник, държал под ключ 20-годишна" Зад решетките остава арестувания след преследване и стрелба Иван Стоянов. Той бе закопчан от полицията след зрелищна гонка в парка край супер маркет "Мадара" в Хасково. Обвинен е, че е държал под ключ цяла година 20 годишната Мария Сашева и я принуждавал да проституира.

"Пестете от храна, купувайте облигации" водещо на страница втора. Думите са на бившия социален министър Емилия Масларова. Подробности от поредната и среща с електората/ г-жа Масларова все още е депутат/ на втора страница.

"Разнолика програма за седмицата на ПГЛП Райна Княгиня" Гимназията по лека промишленост тръгна да почиства хасковските паметници като за начало.

"Полицията отмени среднощен акт" Хасковлия който бил глобен за неправилно паркиране в 23.50 обжалва акта си, който бе отменен след разследване от полицията. На мястото където бил паркирал гражданинът нямало знак, който да забранява това. Бил и на 100 метра от най-близкото кръстовище. Полицаите взели под внимание фактите и отменили решението на техен колега.  Второто чудо за седмицата след избухването на исландския вулкан.

"Тровят плъховете по 2 500 шахти" Дератизацията на хасковската канализация цели да избие сивия канален плъх преди да плъзне по улиците.

Това бе по-важното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини