От х:

Днес в x:

Гонят дете с морбили от Инфекциозно. Правят плаж в Кенана. Преглед на печата

Ирина Младенова: Изгониха внучето ми от Инфекциозно, пише в голямото заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Едногодишното дете било прието в неделя, а вчера изхвърлено от отделението все още с температура, кашлица и повръщане. Според лекарите обаче то било изписано по нормалния начин.

Куйович на съд в Хасково днес, друг акцент от първа. Осъденият наркобос иска от магистратите да му обединят присъдите в едно общо наказание.

Счетоводител на разследван бизнесмен се обеси, пише още на първа страница. Икономистът Иван Тодоров водел сметките на харманлийския бизнесмен Стилян Алтънков, който бе разследван от ДАНС за контрабандно гориво.

Манолов пише на Плевнелиев за път, на Борисов за безмитна зона, акцент от втора страница. Вчера градоначалникът на Свиленград скочи срещу дупките по пътя за Турция.

Прокурист идва в МБАЛ Хасково, пише още в броя. Човекът от София трябвало да стабилизира здравното заведение.

Адвокати скачат срещу прокурор заради медиите, пише в акцента на криминалната страница. Защитниците на подсъдимия за измами експрокурор Стоян Апостолов поискали вчера отвод на обвинителя Дарина Славова. Аргументите им били, че Славова разгласила пред медиите обвинението за имотни измами срещу Апостолов и неговия съучастник. Тя пък контрира, че го е направила след приключване на разследването, с цел да предупреди хората за опасността от нови измами.

Майка на две деца иска на военна мисия в чужбина, пише на 4 страница. Татяна Петрова вчера се завърна от Босна, но вече е готова за следващата мисия. По 1000 евро била заплатата на войник, става ясно от думите й.

В Ябълково пият бира преди Египет. Думите са на археолога доц. Красимир Лещаков. Находките от разкопките клай Ябълково той обяви вчера на брифинг в музея.

Милко Калайджиев отваря кафе в Свиленград, пише на 8 страница. Заведението щяло да бъде в центъра, малко и кипро – до 40 места.

Паспортите от София с куриер, акцент над главата в „Новинар юг”. Издадени 10 лични карти и 12 паспорта бил целият резултат от многолюдната опашка пред МВР Хасково миналия ден.       

Преди 90 века: бира и миди на корем, пише в другия водещ материал на първа страница. Древните край Ябълково ги мързяло да ходят на лов, хапвали крехко агнешко и свинско, допълва изданието.

НЗОК прати аптеките в чакалнята, чело на втора страница. Темата – забавеното плащане на фармацевтите.

МБАЛ Хасково с рекордни приходи, пише още в броя. Милион и половина лева бил финансовият резултат за месец март, което било рекорд. В текста се допълва, че лекарските заплати въпреки това се бавели. Излиза, че бачкаш, не бачкаш – все тая, пак си без пари.  

6 самосвала пясък в Кенана, пише в акцента на спортната страница. Корт 1 щял да става терен за плажен волейбол. Пясъкът – от Арда. На 15 май.

Блоковете в Сараево още са надупчени от войната, казват рейнджъри от кенанската рота, която вчера се върна от Босна. Целият материал е на 7 страница в броя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини