От х:

Днес в x:

Бруталният димитровградски убиец получи доживотна присъда

Христо Лазов в съда

Доживотна присъда при първоначален строг режим определи днес хасковският окръжен съд за бруталния убиец от Димитроград Христо Лазов. Той бе признат за виновен в жестокото убийство на Минка Андреева, което потресе града през лятото на 2008 година.

Убиецът трябва да заплати 70 000 лева кръвнина на майката на жертвата.

Приятелката на Лазов – Виктория Ангелова, също бе привлечена като обвиняема в процеса за съучастничество. Тя получи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок. Съдът прие, че тя действително е направила опит да укрие доказателства – окървавените дрехи на приятеля си, но без да се е сговорила предварително с него и без да е целяла имотна облага за себе си.

Бруталното убийство бе извършено късно вечерта на 5 юни 2008 г. след пиянски запой във Виктория, с която Лазов живеел от един месец. По-късно, вече в жилището на жертвата, Лазов налетял на останалата сама с него в жилището си Минка. Тя отказала да правят секс и Христо озверял. Жертвата е била душена, рязана с парчета стъкло, изнасилена анално с бутилка водка.

След убийството Лазов избягал през Стара Загора за Горна Оряховица. Търсеният него роднина обаче бил починал. Лазов чул по радиото, че е обявен за общодържавно издирване и решил да се предаде сам.

Христо Лазов е с дълго криминално и съдебно досие. В актива си има присъда за опит за изнасилване, както и за причиняване на тежка телесна повреда.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини