От х:

Днес в x:

Желязко Христов клати Бойко Борисов

Д-р Желязко Христов готов да разклати властта

Всички здравни заведения в област Хасково са оставени без заплати. Това установили при проверка днес в региона екперти на КНСБ. „Напоителни системи“ Хасково са без заплати от два месеца, „Тролейбусен транспорт“- от ноември миналата година. Общината е платила задължението си към „Тролейбусен транспорт“, но държавата не го е сторила и хората вече трети месец карат без възнаграждение, уточниха от синдиката.

Вместо да се занимават с истинския дневен ред на обществото - хлябът, заплатата, работата на човека, управляващите се занимават със стенограми, шоу предавания и заплахи с оставки. Властта вече губи доверието ни. Това обяви лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов. И допълни: Господин премиер, дайте да не се плашим с оставки!

Той подкрепи позицията си с данни за икономическото положение в страната. Поне 800 милиона лева дължи държавата на бизнеса, и това са само фактурираните задължение. По информация на КНСБ има още един милиард нефактурирани вземания от страна на бизнеса. Фирмите не ги фактурират, защото трябва да платят ДДС, а нямат пари, обясни д-р Христов. По думите му около 400 млн. лв. от тези неразплатени задължения към фирмите са за заплати на работниците.

1100 са новорегистрираните безработни в Хасково само за януари, обявиха още от КНСБ. Така общият им брой стига 12 686 души. В страната са 367 000. И това са официалните данни, а на практика има още много, смятат от синдиката.

Ето това е дневният ред на обществото, а не оставки, стенограми и дребнави заяждания. Ето затова новото управление губи доверието ни, заяви д-р Желязко Христов.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини