От х:

Днес в x:

4 °C

ТИР влезе в къща в село Стойково

Шофьорът Д.Л./на преден план/ още не можеше да повярва че бе вкарал камионът си в къщата

Турски ТИР зрелищно се преобърна и се заби в къща в хасковското село Стойково в 6.30 тази сутрин. 4 часа след инцидента корпусът на тежкото возило все още блокираше почти изцяло международен път Е-80. Кабината пък бе в двора на 80 годишния дядо Иван Милев на метри от прозореца на стаята в която възрастния мъж спял. Дядото тъкмо ставал, когато чул стържене и пукот. Надникнал през прозореца и видял турския шофьор, който се мъчил да се измъкне от преобърнатата кабина. „Още малко щеше да дойде да спи при мен“ пошегува се бай Иван, който въпреки първоначалния уплах излязъл да види с какво може да помогне. Оказало се с нищо, защото шофьорът се измъкнал сам от преобърнатия камион. Рейдът на кабината на ТИР-а в двора, съборил дувара на дядото и изпотрошил овощните му дръвчета. Възрастния мъж и родата му се тюхкаха за щетите, но поне засега не мислеха да подават иск за обезщетение.

Камионът затваряше 2/3 от международен път е-80

Тираджията бе невредим след инцидента. 29 годишният мъж, турски гражданин с инициали Д.Л., шляпаше по джапанки из кишата проронваше по някоя дума на турски. След дълги увъртания разказа своята версия: карал с 50 км в час, но пътят бил заледен. При опит за ляв завой поднася и се обръща. Нататък не помни нищо. Не бил уморен въпреки че карал от часове. Друг пътуващ в кабината не бе забелязан.

29 годишния водач
Иван Милев и дошлото му на гости Волво

ТИР-а е собственост на турска фирма. Български говорящите собственици, пристигнали на място, добавиха че возилото тръгнало от Турция, близо до сирийската граница. Транспортирало 8 тона магданоз и копър. Стоката била за Пловдив и София. Други подробности включително и имена бяха отказани. След кратко заяждане с репортерите, патроните насочиха гневът си към пристигналия пътен сервиз. По думите им, частната фирма „Чаги“ им поискала 1500 евро за отстраняване на возилото от пътя. „1500 евро ми струва транспорта от сирийската граница, искате да е...те магарето докато е в батака“ разкрещя се дама на средна възраст и въпреки молбите на пристигналите полицаи, категорично отказа камионът да бъде издърпан при такива условия. Оказва се че държавните структури включително и Гражданска защита нямат техника да поместят ТИР-а.

Заради пари, възникна проблем с изтеглянето на ТИР-а

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини