От х:

Днес в x:

ТИР влезе в къща в село Стойково

Шофьорът Д.Л./на преден план/ още не можеше да повярва че бе вкарал камионът си в къщата

Турски ТИР зрелищно се преобърна и се заби в къща в хасковското село Стойково в 6.30 тази сутрин. 4 часа след инцидента корпусът на тежкото возило все още блокираше почти изцяло международен път Е-80. Кабината пък бе в двора на 80 годишния дядо Иван Милев на метри от прозореца на стаята в която възрастния мъж спял. Дядото тъкмо ставал, когато чул стържене и пукот. Надникнал през прозореца и видял турския шофьор, който се мъчил да се измъкне от преобърнатата кабина. „Още малко щеше да дойде да спи при мен“ пошегува се бай Иван, който въпреки първоначалния уплах излязъл да види с какво може да помогне. Оказало се с нищо, защото шофьорът се измъкнал сам от преобърнатия камион. Рейдът на кабината на ТИР-а в двора, съборил дувара на дядото и изпотрошил овощните му дръвчета. Възрастния мъж и родата му се тюхкаха за щетите, но поне засега не мислеха да подават иск за обезщетение.

Камионът затваряше 2/3 от международен път е-80

Тираджията бе невредим след инцидента. 29 годишният мъж, турски гражданин с инициали Д.Л., шляпаше по джапанки из кишата проронваше по някоя дума на турски. След дълги увъртания разказа своята версия: карал с 50 км в час, но пътят бил заледен. При опит за ляв завой поднася и се обръща. Нататък не помни нищо. Не бил уморен въпреки че карал от часове. Друг пътуващ в кабината не бе забелязан.

29 годишния водач
Иван Милев и дошлото му на гости Волво

ТИР-а е собственост на турска фирма. Български говорящите собственици, пристигнали на място, добавиха че возилото тръгнало от Турция, близо до сирийската граница. Транспортирало 8 тона магданоз и копър. Стоката била за Пловдив и София. Други подробности включително и имена бяха отказани. След кратко заяждане с репортерите, патроните насочиха гневът си към пристигналия пътен сервиз. По думите им, частната фирма „Чаги“ им поискала 1500 евро за отстраняване на возилото от пътя. „1500 евро ми струва транспорта от сирийската граница, искате да е...те магарето докато е в батака“ разкрещя се дама на средна възраст и въпреки молбите на пристигналите полицаи, категорично отказа камионът да бъде издърпан при такива условия. Оказва се че държавните структури включително и Гражданска защита нямат техника да поместят ТИР-а.

Заради пари, възникна проблем с изтеглянето на ТИР-а

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини