От х:

Днес в x:

Ерол вкара държавата в моргата. Черния в ареста за трафик на жени. Преглед на печата

Ерол вкара държавата в моргата, пише в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Обширният текст е на цялата 7 страница. Съвместната акция на общината и РИОСВ показала, че известната автоморга на Емил Руменов Христов – Ерол /край пътя за Болярово/, е работила незаконно от 6 години. Репортерската проверка на изданието уточнява, че Ерол бил близък на ДПС и по-точно на Мюмюн Искендер, затова над него през годините имало защитен чадър. Самият Ерол заявява в кратко интервю: Незаконен съм, но ще се оправя.

Касата одруса джипи 8 бона, пише в другия акцент на първа страница в „Новинар юг”. Д-р Живко Христов от Хасково гори заради надвишен лимит за направления.

Хасково с най-големи апартаменти в страната, пише в акцента на 2-ра. Средната застроена площ на новите жилища в областта била 114. 5 кв. м. при 75.9 за страната.

Обирджия пробва да отмъкне сейф със злато, пише в акцента на 3 страница. 21-годишният Валери Танев от Злато поле бил закопчан сред зрелищен среднощен екшън.

Със стенограмата Първанов се качи на пързалката, тръгва надолу, пише на 4 страница. Това казва в интервю за сайта „Всеки ден„ Диана Дамянова, PR експерт. Любопитно е, че същият текст е препечатан и на 5 страница в „Хасковска Марица”.

Черния в ареста за трафик на жени, пише в заглавието над главата в „Хасковска Марица”. Черния е Георги Г. който бе спипан преди седмица край Свиленград и закопчан по подозрение, че се занимава с трафик на проститутки. Вчера окръжният съд е потвърдил мярката му – „задържане под стража”, наложена от свиленградските магистрати.

Областта без лекари за час днес, пише в другия акцент на първа страница в изданието. Не ходете на доктор между 12 и 13 часа днес, съветва вестникът. Причината е стъпаловидната стачка на общопрактикуващите лекари.

Фотоволтаик скара съветник с общината, акцентира изданието на 2 страница. Скандалът е заради отстъпени парцели за строеж на фотоволтаичен парк в Ивайловградско. Срещу сделката скача общинският съветник Златил Хаджиев.

Удариха безакцизния бензин на Е-80, пише в акцента на 3 страница. Става дума за бизнеса на Стилиян Алтънков от Харманли, който бе ударен от полицията още миналата година. Той обаче регистрирал нова фирма и наел бензиностанция „Замъка” до Садово, където продължил с продажбата на нелегално гориво, според изданието. Вестникът пък се позовава на свои източници от разследването.  

Хасково остава без лекари днес, пише на 4 страница. Темата е продължение от челото на първа страница и разглежда проблема с личните лекари и неполучените пари от здравната каса.

Това бяха основните акценти в днешната регионална преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини