От х:

Днес в x:

Александър Марков: Високата цена на водата и лошото й качество в Хасково са приоритет за ИТН

    Подобряване качеството на водата в Хасково и понижаване на цената й са сред приоритетите, по които ще работи политическа партия „Има такъв народ“. Това заяви на пресконференция днес Александър Марков - водач на листата на ИТН в Хасково с кандидати за народни представители и членове на Европейския парламент в седмицата на предстоящите избори 2в1, които ще се проведат на 9 юни. Според него въпросът с водата може да бъде решен бързо и адекватно, предвид наличието близки водоизточници - река Марица и язовир „Тракиец“.

    В региона на Хасково ярко е изразено обезлюдяването, тъй като младите хора нямат работа или са много ниско платени от така наречените местни дерибеи. „За да ги върнем тези хора, ние сме направили една цялостна програма за пограничните райони, в които искаме да дадем по-добри преференции на фирмите, които разкриват работни места. Това обаче да става при определени условия, за да може регионът да се възражда“, каза Александър Марков.

    Той акцентира и на няколко приоритета на партията в национален план, които ще бъдат водещи в следващия парламент. Основното е отговорното управление на държавния бюджет. „Свидетели сме как се изтеглиха едни огромни заеми, които натоварват цялата държава. Те бяха изтеглени при недобри лихвени проценти, с което задължават не само нас, но и нашите деца, а може и би и нашите внуци“, каза столичанинът, който за втори път е в листата на ИТН в Хасково.

    Като цел е поставено предоговаряне на т. нар. „зелена сделка“ на Европа, която касае Хасковския регион и в частност Димитровград, където хората буквално са стресирани, че ще останат без работа. „Проблемът е не само, че ще останат без работа, а те поддържат и голяма част от икономиката – пазаруването в магазините, дребния и малкия бизнес. Затварянето на ТЕЦ-овете ще върне държавата назад, ще оскъпи електроенергията не само за бизнеса, но и за хората, което ако не е пагубно, ще бъде много тежко“, смята олитикът.

    Следващият приоритет е спиране на хомоскесуалното образование на децата – пропагандата, която се разпространява от неправителствени и други сайтове сред децата.

    „Искаме цялостно приемане на България в Шенген, не както е сега частично – по въздух и вода. Ще работим с всички сили и възможности в тази посока, след като бъдем избрани“, каза Марков.

    Сред наболелите проблеми в България е демографската криза. „Искаме държавата да помага на младите хора, да се дават безлихвени кредити на млади семейства, работещи и живеещи в България, включително и да се намалят техните данъци. Това обаче да става при ясни правила, не предимно да бъдат облагодетелствани многодетните самотни майки, които работят в чужбина“, каза Марков, който е бил депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

    Трети в листата на ИТН е бизнесменът Иван Иванов, който е областен координатор на партията за Хасково и кандидат за общински съветник в Хасково за изборите на 23 юни. Той допълни, че проблемът с демографската криза рефлектира и на намирането на качествени работници.

    „Трябва да има млади работещи хора, които да имат доходи, за да изкарат високи пенсии и да имат достъп до едно нормално здравеопазване, което не изисква доплащане и закупуване на скъпи лекарства“, допълни Александър Марков.

    „Ако анализирате всички точки от предизборната ни стратегия, ще видите, че ние се обръщаме към младите хора, които са в основата на държавата“, акцентира хасковлията Иван Иванов.

    Четвърти в листата на ИТН е зооинженерът Ангел Петков, който е общински съветник в Любимец. Той изтъкна, че в родния му град също има липса на работни места и масово се закриват търговски обекти. Посочи, че най-големият работодател е общинска администрация, което е показателно за липсата на инвестиции.

    „На 9 юни излезте и гласувайте, но внимавайте за кого“, призова Александър Марков.

    ИТН е с №1 в интегралната бюлетина.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Случаен виц

    Последни новини