От х:

Днес в x:

Петър Волгин от Хасково: Европа се плъзга все по-неотклонно в тресавището на непоносимостта

Изображение 1 от 3

  ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

  „Постоянно се срещам с нови хора, говорим си, задават ми много адекватни въпроси и съм изключително обнадежден.“, каза кандидатът за евродепутат от „Възраждане“ Петър Волгин на среща с граждани в центъра на Хасково.

  На разговора с хората присъстваха още водачът на листата за народни представители в областите Хасково и Кърджали Георги Георгиев и четвъртият в листата за евродепутати Даниел Проданов, и кандидатите за народни представители от Хасково – Ясен Колев и от Стара Загора – Искра Михайлова.

  „Не искам Европа да се превръща в пространство без свобода. Европа се плъзга все по-неотклонно в тресавището на непоносимостта. Тази тенденция я гледаме от няколко години, но след атентата срещу Робърт Фицо тя стана особено явно. Той е от малкото политически лидери в Европа, осмеляващ се да говори и да действа в разрез на това, което му казват от Брюксел. Той каза, че мирът е преди всичко, че няма да приема повече мигранти, както и че няма да изпрати нито един патрон в Украйна.“, коментира  Волгин.

  Той смята, че на българските политици им липсва желание, липсва им възможност, липсва им интелектуален капацитет, защото у нас от дълги години върви една отрицателна селекция. 

  „Колкото са по-послушни, колкото са по-неинтелигентни, колкото са по-готови да обслужваш чуждия интерес, толкова по-лесно ще им се получи да влязат във властта и да станат министър, премиер, всичко друго.“, допълни кандидатът за евродепутат от „Възраждане“.

  За него националният суверенитет означава български политици да пазят държавата от абсолютно всички посолства. 

  Петър Волгин каза, че иска да промени някои неща, които се отнасят за България. Той посочи, че ще започне с желанието на някои от големите европейски държави да наложат квалифицирано мнозинство при взимането на важни решения.

  Според него, ако това стане, България ще загуби един от малкото лостове на влияние, които има в момента.

  „Второто важно нещо е да се работи за предоговарянето на току-що приетия Пакт за миграция. Той беше приет преди няколко дни и само три страни гласуваха срещу него, като три други се въздържаха. България обаче беше съгласна с него. Този пакт ще направи така, че в България да има страшно много мигранти.“, посочи още Петър Волгин.

  Третото важно нещо според него е запазването на работните места на хората във въглищните централи. Волгин е на мнение, че не бива да влизат в сила разпоредбите на т.нар. Зелена сделка, „която се оказа, че не е това, което ни представят“.

  „Четвъртото, което засяга всички, включително България, е отменянето на т.нар. Европейски акт за свобода на медиите, защото той е всичко друго, но не и свобода. Той предвижда създаването на нещо като борд – управително тяло. В него ще влязат представители на някои държави. Те ще следят медиите в цяла Европа и ще казват къде има дезинформация“, каза още той.

  „Хасковска област е една от най-бедните в страната, заплащането е много ниско – средната работна заплата е 1460 лв., а за страната 2200 лв. е средната. Според нас трябва да се даде възможност на частните фирми да инвестират с данъчни облекчения и специални условия в области и общини, в които българите мигрират, поради чисто икономически причини. А там, където няма желание и при такива условия частните фирми да инвестират, държавата трябва да се намеси и да създаде работни места.“, отговори на въпрос на граждани водачът на листата за Хасковска област Георги Георгиев. 

  Преди няколко дни пък в града гостува и Костадин Костадинов. Председателят на „Възраждане“, призова хората:

  „Излезте и гласувайте, защото в противен случай цената на купения и корпоративен вот, на уплашения вот, този, който отива да гласува, защото го репресират и тероризират най-вече от ГЕРБ и ДПС - това са двете основни престъпни клики в България, тази цена ще става много по-висока. И ако не искаме бъдещето на България да е определяно от зависими хора, които са продали гласа си за 50 - 100 лв., единственото нещо, което ни остава е да излезем и да дадем своя глас.“

   „Възраждане“ е с бюлетина №12

  Купуването и продаването на гласове е престъпление

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Последни новини