От х:

Днес в x:

Над 500 служители на МВР ще охраняват изборите в Хасковска област

Над 500 полицейски служители ще работят по охрана на изборните секции в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В ОД МВР-Хасково и районните управления в региона са сформирани оперативни щабове, които ще поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към вота и ще се създаде организация за осигуряване на спокойна обстановка за провеждането на изборите. Изготвен е план за засилени мерки за охрана на обществения ред в областта преди, по време и след приключването на изборите.

Служители на районните полицейски управления и Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението ще извършат охранителни обследвания на изборните помещения на територията на областта. Над 500 полицаи, жандармеристи, пожарникари ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на областта. До приключването на изборите, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи.

Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред. Договорени са механизмите за координиране на взаимодействията с прокуратурата и Общинската избирателна комисия при проверка на сигналите.

От МВР напомнят на гражданите, че в изборните помещения няма да бъдат допускани лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени лица или хора, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Охраната на изборните места приключва след края на изборния ден, по указание на председателя на съответната избирателна комисия. Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Съгласно Изборния кодекс, основна задача на МВР е да осигури охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява се охрана при съпровождане на транспорта с бюлетините до местата за съхранение и предаване на съответните избирателни комисии. Всички структури на министерството работят при максимална мобилизация. Вземат се необходимите мерки за охраната на обществения ред и осигуряването на пожарна безопасност.

Дирекция „Български документи за самоличност“ издава лични карти и удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Поради очаквано големия брой искания за издаването на тези документи в дните преди и по време на самите изборите е създадена организация за въвеждане и на удължено работно време на тези звена.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ал
  Алекс
  20 -1
  11:46, 8 юни 2024
  Синът на Руснака продава наркотици и балони с райски газ на ул. Оборище
 • 2
  По
  Последният Хасковлия
  16 -17
  11:51, 8 юни 2024
  500 измекяра ще вземат извънредни за това че ще правят НИЩО!
  • Бъ
   бъзз
   11 -7
   17:15, 8 юни 2024
   Някъде са те омачкали и сега си им сърдит и ги обиждаш?
 • 3
  не успя да се справи с продажбата на наркотици на деца във входовете на жилищните сгради
 • 4
  До
  До бъззз
  5 -2
  21:57, 8 юни 2024
  Явно си някой от некадърните хрантутници от МВР то с жена к-а и деца наркомани мислещ че хранилката ще е вечна..
 • 5
  Ня
  Някой
  3 -1
  09:12, 9 юни 2024
  Бъзз, защо си мисля , че те познавам и живееш на ул"Зайчар" --- помашкия квартал
 • 6
  09
  09.06.2024
  7 0
  19:46, 9 юни 2024
  На ул. Оборище продължава доставката и продажбата на наркотични вещества
 • 7
  Вечна дружба
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини