От х:

Днес в x:

Германското правителство дарява 1,2 милиона евро за босненските въоръжени сили

Босна и Херцеговина и Федерална Република Германия сключиха днес в Сараево техническо споразумение, в рамките на което германското правителство определя финансова помощ за инфраструктурни проекти на Въоръжените сили на Босна, съобщи босненската телевизия БХРТ.

Секретарят към босненското Министерство на отбраната Мухамед Смаич и военното аташе на Германия полковник Йозеф Нолте подписаха споразумението, което предвижда финансиране в размер на 1,2 млн. евро. То ще бъде вложено в четири проекта за изграждане и ремонт на казармите на Въоръжените сили на Босна.

Смаич благодари за тази помощ и подчерта, че с подписването на споразумението за реализация на инфраструктурни проекти се потвърждава партньорството между двете страни. Той отбеляза, че Германия е истински приятел на Босна и по пътя ѝ към присъединяване в НАТО.

Полк. Нолте посочи, че споразумението обхваща проекти на територията на цяла Босна. Той отбеляза също, че общата стойност на даренията, които Германия е направила за Босна досега, възлиза на 6,5 млн. евро. По думите му това не е последното подписано от Германия и Босна споразумение за тази година и в предстоящия период ще има още такива.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини