От х:

Днес в x:

Тази събота /18.05/ Регионалният исторически музей и Художествената галерия ще се включат в традиционната Европейска нощ на музеите

Тази събота /18.05/ Регионалният исторически музей и Художествената галерия ще се включат в традиционната Европейска нощ на музеите.
През целия ден, заедно с постоянните изложби на музея -„Уникатите в уникална среда“ – експозиция Праистория VI-II хилядолетие пр.Хр., Въоръжение и снаряжение от фонда на РИМ – Перник, „Пришълец от палеогена“ – сбирка минерали, „Некрополът в село Врабча“ и "Етнография", перничани и гостите на града ще могат да видят и много нови изложби и събития, сред които е и временната изложба „Вотиви“, реализирана съвместно с ИЕФЕМ-БАН.
Нощта на музеите тази година ще представи дарението на голямата Цветана Божурина в изложбата „Символ на високи постижения“. В 18:00 ч. посетителите на музея ще могат да присъстват и на ревюто „С въздишка по минали времена“. Следва концерт на децата от ОДК-Перник, награждаване на дарителите и приятелите на музея и представяне на изложбата „Да споделиш маскарад“
От 11:00 ч. до 23:00 ч. перничани и гостите на града ни ще могат да разгледат и изложбата "Сърцето на България" в подземния минем музей. Между 11:00 ч. и 17:00 ч. на Пернишката крепост ще бъде подредена изложбата „(НЕ)Познатият Перник“, отново там ще бъдат проведени и много ателиета за деца по ръчно изработване на глинени съдове, накити, рисуване, стрелба с лък и много други.
От 10:00 ч. до полунощ за посетители ще бъдат отворени галерия „Кракра“.
В Европейската нощ на музеите и галериите от 17:00 ч. до 22:00 ч. ще може да бъде посетена и сградата на Минната дирекция. Архитектурното бижу на Перник представя музейната колекция на пернишката художествена галерия, ще могат да бъдат разгледани и изложбата на сурвакарски костюми, полилеят, изработен от перка на аероплан, както и обновените зали и кабинети на един от символите на Перник.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини