От х:

Днес в x:

Къде може да дишате най-чистия въздух в света

Остров Мавриций се нарежда на второ място

Ако ви е омръзнало от негативните резултати около качеството на въздуха и предпочитате да живеете в хармония с природата, най-вероятно няма да гледате големите мегаполиси. Все повече хора се насочват към малки градове и села, но ако и това не е достатъчно, обърнете внимание на Световната класация за качество на въздуха. Анализаторите препоръчват да избягвате страни като Пакистан, Индия, Таджикистан и Буркина Фасо, където качеството е изключително ниско.

Човешката намеса не остава без следи и е ясно, че урбанизацията променя изцяло статута на много елементи, без които не можем да живеем. Освен най-опасните места, където човек може да диша, откриваме и друга положителна статистика - местата, където въздухът е точно такъв, какъвто нашият организъм иска да бъде.

Не бързайте да се радвате, това няма да е много лесно пътуване. За целта ще трябва да летите на един от най-отдалечените острови на юг в Тихия океан. Пригответе се за пътешествие до Френската Полинезия, където има около 121 безлюдни малки острова.

Осъзнаваме, че това ще е много авантюристично пътуване, но не бързайте да се разочаровате. На второ място ще открием, че се нарежда остров Мавриции в Индийския океан, следван от Исландия, Гренада, Бермудите и Нова Зеландия. Почетно място заемат и страни като Австралия, Пуерто Рико, Естония и Финландия.

Нека се върнем на първенеца в това класиране - Френска Полинезия. Островните вериги са разделени на няколко разновидности - социалните острови, архипелагът Туамоту, остров Гамбие, Маркизките острови и Австралийските острови. Таити също е част от така наречените Социални острови и е дом за огромна част от популацията в региона - близо 69% от хората живеят там.


Снимка: iStock by Getty Images


Повечето гости на тази островна верига ще започнат своята обиколка около Таити и след това продължават към останалите по-екзотични дестинации. Освен красиви гледки и разнообразие от атракции, гостите откриват и много по-запазена и красива природа, придружена с достатъчно добри хотели и незабравими плажове. Най-важното е, че някои от най-красивите природни забележителности в Таити остават безплатни за посетители, което също привлича туристи всяка година.

Единственият недостатък е, че пътешествието до там ще изисква малко по-сложна смяна на полети, което освен сериозна инвестиция за билети, понякога изисква и повече време.

Френската Полинезия е известна с това, че се радва на слънце по всяко едно време. Експертите препоръчват да запазите своята почивка между май и октомври, когато е активният туристически сезон, но изборът на друга дата може да доведе и до по-разумни цени за билети. Средните температури от януари до април са около 28 градуса по Целзий - плажът винаги ще е гарантиран.

 

Източник: trip.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини