От х:

Днес в x:

Родени един за друг: Любовта на Румен и Каору премина през три континента, за да ги свърже в заветното „да“ в Хасково

    Запознават се в Нова Зеландия през 2017 година и оттогава са неразделни.

    Тя е Каору Кодама и е родена в Япония, но с родителите си от 2011 година живее в Нова Зеландия. Занимава се с изследователска университетска дейност.

    Той е Румен Рачев от Хасково, България и работи в сферата на хуманитарните науки.

    Двамата са доказателство, че всеки има половинка и където и да се намира тя по света, пътищата на любовта рано или късно събира родените един за друг.

    В родния град на младоженеца Румен и Кору си казаха заветното „Да“ днес.

    На церемонията по подписването присъстваха най-близките им хора от българската рода.

    Свидетели в тайнството на брака им станаха сестрата на Румен -Кристина, която живее също в чужбина и неговият най-добър приятел Мирослав, който долетя от Португалия за бракосъчетанието.

    След седем години заедно Каору и Румен решават да направят следващата и така важна крачка в живота си и да сключат граждански брак, защото осъзнават, че вече са напълно готови за нея. Избират да го направят в Хасково заради бабата на Румен, за да й доставят най-съкровената радост, за която мечтае от години-да ги види редом един до друг като семейство.

    При ритуала по подписването булката беше подготвена да спази традициите на българските сватбени церемонии и още казвайки заветното „да“ на избраника си, го настъпи по крака. В родните традиции това символизира, че тя ще върти къщата и нейният глас трябва да се слуша.

    Научих наистина много интересни български ритуали - например да настъпя младоженеца. Беше много забавно и наистина много ми хареса. Също така да
    пием шампанско при ритуала е типично българско. Беше наистина невероятно да опозная ритуалите в родината на съпруга ми и да бъда част от тях. Много съм щастлива, сподели след подписването хасковската снаха от Япония.

    Каору и Румен все още обмислят дали ще направят втора сватба с нейните роднини, тъй като те са в Япония, но по-скоро смятат, че е редно след българските традиции да бъдат спазени и японските.

    За бъдещето си пожелават да срещат добри хора по пътя си, както и да имат възможност да отделят повече време да са с близките си, макар разстоянията, които трябва да изминават, да са огромни. Това обаче е важно за двойката, защото и двамата споделят, че семейната среда е ценна за тях и много биха искали това, което са научили те от родителите си, да бъде предадено и на децата им един ден. И те да запазят както българските, така и японските традиции.

    Ще имаме много пътувания, но желание имаме и знаем, че ще успеем да сбъднем това. Защото да си непрекъснато между три континента, освен че е предизвикателство, дава и много възможности за развитие, казва Румен.

    Хасково е хубаво място и тук срещнах много приятни хора. Така че винаги ще се радвам да се връщам в родния град на съпруга си, сподели и съпругата му.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Дж
      джеки чан
      26 0
      19:18, 9 май 2024
      Браво.Нека са щастливи.
    • 2
      Ан
      антимишок
      23 0
      11:28, 10 май 2024
      Таз година булка-догодина люлка!Много здраве и щастие на младото семейство.
    Последни новини