От х:

Днес в x:

Колко прецакани ще бъдем, ако астероид удари родния ни град?

Невероятен сайт ви позволява да симулирате (в безпрецедентни детайли) какво точно ще се случи, ако астероид удари което и да е място по света (включително дома на вашите зли сватове).

Asteroid Launcher демонстрира по впечатляващ начин разрушителната сила на подобно събитие – можете дори да изберете размера, скоростта и ъгъла, под който космическият обект ще падне. Изпробвайте го. Вижте какво ще се случи, ако астероид падне върху родния ви град.

Сайтът е разработен от Нилй Агравал, който е положил изключително много усилия, за да го направи максимално точен. Можете дори да изберете състава на астероида – нещо, което ще повлияе пряко на щетите, които ще нанесе.

Всъщност изследване показва, че размерът на астероида не е от толкова съществено значение. Определен тип съставки образуват прах, който се издига в атмосферата и предизвиква глобална катастрофа, докато други просто „изкормват“ всичко в близкия район.

В случай че ви притеснява повече вероятността от ядрена зима, а не сценарий тип „Армагедон“, можете да пробвате и симулатор, който функционира на същия принцип, по който и Asteroid Launcher, но вместо астероид използва ядрена бойна глава.

Източник: obekti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини